Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста

Дата: 13.12.2018 15:10
Кількість переглядів: 462

Фото без опису12 грудня 2018 року з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста.

До уваги учасників семінару були представлені інформаційні матеріали щодо проголошення Загальної Декларації прав людини, аналіз судової практики Конституційного Суду України, а також актуальні зміни норм чинного законодавства щодо захисту прав дитини, захисту прав споживачів та в інших галузях права.

У вступному слові керуюча справами міськвиконкому, голова міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення І.Ратушна ознайомила присутніх із нормативними документами Кабінету Міністрів України, голови Кіровоградської облдержадміністрації про проведення Всеукраїнського тижня права. А також довела до відома присутніх зміст розпорядження міського голови С.Філіпенка від 27 листопада 2018 року №167 «Про проведення тижня права в місті Знам’янка».

Фото без описуПро Загальну Декларацію прав людини та задекларовані нею принципи щодо прав людини розповів начальник юридичного відділу міськвиконкому Ю.Данільченко. Його доповідь доповнила головний спеціаліст юридичного відділу О.Буріко, яка проінформувала учасників семінару щодо вручення в Осло 10 грудня 2018 року Нобелівської премії миру її лауреатам Денісу Муквеге – лікарю – гінекологу з Конго, та правозахисниці з Іраку Наді Мурад. 

Про практику Конституційного Суду України щодо захисту персональних даних особи, права недієздатної особи на звернення, запровадження контрактної форми роботи у сфері культури, реалізації прав українських громадян на землю доповідав начальник юридичного відділу Ю.Данільченко.  

Аналіз останніх змін до Сімейного, Цивільного кодексів України, Закону України «Про виконавче провадження» щодо сплати аліментів на дитину та методів примусового стягнення боргу з аліментів провів начальник Знам’янського бюро правової допомоги Большаков Р.В. 

Головний спеціаліст юридичного відділу О.Буріко довела до відома учасників семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України. Були розглянуті зміни до податкового законодавства, законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, щодо запровадження відеофіксації порушень правил дорожнього руху, електронного листка непрацездатності тощо. 

Про повноваження органів місцевого самоврядування в галузі захисту прав споживачів, про органи Держпродспоживслужби та їх функції щодо проведення перевірок суб’єктів господарської діяльності доповідав старший інспектор з питань захисту прав споживачів юридичного відділу міськвиконкому В.Білоголовий. У своїй доповіді він навів статистику результатів своєї діяльності щодо розгляду звернень громадян з питань захисту прав споживачів, адміністративної практики, проведення перевірок. 

Всім учасникам семінару – практикуму були розповсюджені буклети – пам’ятки щодо захисту прав громадян, надані територіальним управлінням юстиції в рамках проекту «Я маю право!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень