Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спорт. День міста.

Дата: 08.08.2018 15:01
Кількість переглядів: 607

Фото без описуЯк завжди, спортсмени Знам'янки зустрічали День міста своїми досягненнями та перемогами. 

Всеукраїнська велогонка стартувала 3 серпня. У змаганнях взяло участь 12 команд і понад 120 учасників. Це спортсмени з Фото без описуКривого Рогу, Новгородки, Кропивницького, Миколаєва, Знам’янського району. Як завжди, спортсмени демонстрували волю до перемоги, витривалість, спритність. Заслужені відзнаки – медалі та грамоти – переможцям були урочисто вручені саме в День міста. Пощастило, що в церемонії нагородження приймав участь член збірної України з велоспорту на олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Андрій Хріпта. Після нагородження всі учасники змагань отримали морозиво від народного депутата О.Довгого.

Фото без описуСубота напередодні свята – день командних ігор.  У спортивному залі КДЮСШ змагалися ветерани гандболу. До нас на свято завітали команди з Кропивницького та Олександрії. На полі вирувалаФото без опису атмосфера справжнього спортивного видовища, напруженість, велика кількість гострих моментів і, в той же час, доброзичливе ставлення до суперників. Ігри проходили начебто на одному подиху. Найсильнішою виявилася команда з Кропивницького, а знам'янчане вибороли друге місце.   
Фото без описуОкремою подією суботнього вечора став Чемпіонат з футболу на Кубок міського голови. Змагалися команди «Локомотив» м.Знам'янка і «Будівельник» Знам'янський р-н.
Матчу передувала невеличка розповідь про історію саме знам'янського футболу. 
Начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров'я Знам'янського міськвиконкому Р. Ладожинська розповіла про те як  у 1913 році, Михайло Вербицький привіз в Знам’янку  2 шнурованих футбольних м'яча, що з великими труднощами дістав йому брат, який працював на заводі «Ельворті» в Єлісаветграді. Кошти на ті дорогоцінні м'ячі зібрали молоді залізничники, вони ж зробили і перші пробні удари по футбольних воротях.
Фото без описуЗбиралися після роботи, у вихідні і святкові дні, на трав’яному майданчику вздовж вулиці Петровського.
У 1924 році силами молоді залізничного вузла став до ладу міський стадіон і одразу була створена футбольна команда «Локомотив», яка вже 93 роки  існує в нашому місті. Це одна з найстаріших команд не лише в нашій області, а й в Україні.
За довгі роки свого існування команда «Локомотив» м.Знам'янка  була багаторазовим чемпіоном і володарем кубку Кіровоградської області, неодноразовим чемпіоном і призером Одеської залізниці, чемпіоном і призером першості України серед залізничників, бронзовим призером чемпіонату СРСР серед залізничників.
 У 1992 році ФК «Локомотив» м.Знам'янка прийняла участь у І чемпіонаті незалежної України серед аматорів, і до 1999 року гідно представляла місто залізничників у чемпіонаті України.
Звичайно, маючи славетну історію, «Локомотиву» є і ким пишатися! Міський голова С.І.Філіпенко вручив дипломи та пам’ятні сувеніри ветеранам футболу. Відзнаки отримали: Почхуа Станіслав – чемпіон Кіровоградської області, володар кубку Кіровоградської області, чемпіон Одесько-Кишенівської залізниці; Лабун Микола – чемпіон Кіровоградської області, володар кубку Кіровоградської області, чемпіон Одесько-Кишенівської залізниці, чемпіон України серед залізничників; Кошелєв Валентин – чемпіон Кіровоградської області, володар кубку Кіровоградської області, чемпіон Одесько-Кишенівської залізниці, чемпіон Північної залізниці (м.Воркута), чемпіон СРСР серед залізничників.
Фото без описуМіський голова від себе особисто подарував футболку В.О.Леню – голові федерації футболу м.Знам'янка, тренеру ФК «Локомотив». 
С.І.Філіпенко, у вітальномі слові наголосив, що буде намагатися відроджувати добрі традиції знам'янського футболу і надалі, а в цьому великі сподівання на вихованців КДЮСШ. До речі, маленькі футболісти мали змогу продемонструвати свої футбольні навички у перерві між таймами. Були і нагороджені: у номінації «Ведення м'яча наФото без опису швидкість» переможцем став Теличко Ілля, кращим у жонглюванні м'ячем виявився Потапов Іван, який зробив 30 ударів поспіль, а Лебедєв Артем був кращий з точності удару. Всі хлопчики, які брали участь у змаганнях отримали безкоштовні квитки на атракціони.
`А під час гри на полі вирували справжні пристрасті! Захоплива гра, влучні удари, гострі моменти…. І в результаті – перемога «Локомотива» з рахунком 5:2! Другий рік поспіль Кубок міського голови залишається у «Локомотива».
Пам'ятні статуетки отримали кращий воротар – Крикун Олександр («Локомотив»), кращий нападник – Кравчик Едуард («Локомотив»),  кращий захисник – Грабовський Микола («Будівельник»),  кращий півзахисник – Гниляк Віктор («Будівельник»).
Приємно, що спорт у Знам'янці молодшає, це стосується також Фото без описуінтелектуального виду спорту – шахів. Цього разу у турнірі з шахів брало участь 20 дітей – учасників клубу «Біла тура».  Добре, що голова клубу Максим Ковальчук виховує в дітях любов до шахів, витримку, волю до перемоги.
Серед малят (7-10 років) переможцями стали дівчатка: І – Васильєва Дарія, ІІ – Мінько Неоніла, ІІІ – Гордійчук Олена; хлопчики: І – Пітель Павло, ІІ – Боровий Кирило, ІІІ – Суковач Тимофій. Серед старших хлопчиків: І – Борзенко Дмитро, ІІ – Борзенко Матвій, ІІІ – Кондратюк Владислав.
У шахматних баталіях серед чоловіків прогнозовано переміг Бойко Олександр, йому поступився Харченко Сергій, Чистяков Анатолій довершив трійку лідерів. 
Фото без описуПриємною несподіванкою для знам'янчан стали змагання по стрільбі із спортивного луку. Олексій Дєрнов –  реконструктор історичних середньовічних боїв, та прихильник влучної стрільби, разом із своєю командою підготували все для того щоб змагання були цікавими, а головне – безпечними. 
Протягом дня знам'янчани мали змогу потренуватися у влучності з різноманітних луків та арбалетів. Зацікавлених було чимало, а от переможці визначилися саме під час турніру, в якому взяли участь 15 чоловік. Цікаво, що перемогу вибороли дівчата: Ширманова Анастасія – перемогла всіх, а Швець Крістіна посіла третє місце, другим став Кучер Олександр. Переможці, як годиться отримали грамоти і медалі, а також корисні призи від спонсору змагань – магазину «Техномаркет». 
Тож День міста запам'ятається ще й спортивними досягненнями, перемогами, призами!


Відділ молоді, спорту
та охорони здоров'я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень