Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Бібліотека і правова освіта

Дата: 18.04.2019 14:59
Кількість переглядів: 535

В сучасних умовах побудови правової держави різко зростає потреба суспільства в правовій інформації. Складовою частиною правової освіти населення є самоосвіта громадян з питань держави і права.

В умовах швидкої зміни інформації вагомою ланкою в забезпеченні конституційних прав громадян на отримання цієї інформації є бібліотеки. Бібліотекарі  плідно працюють в різних напрямках популяризації літератури з питань права.

Особливим аспектом цієї роботи є інформаційне забезпечення всіх категорій користувачів.

З цією метою працівники міської бібліотеки-філіалу№1 запросили на зустріч до мешканців південної частини міста начальника юридичного відділу міськвиконкому Данільченка Юрія Володимировича і начальника відділу «Знам’янського бюро правової допомоги» Олександрійського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Большакова Руслана Вікторовича.

Руслан Вікторович запропонував інформаційні буклети по правам людини, а також зазначив хто може отримати безоплатну вторинну допомогу, та яким чином її здійснювати. Юрій Володимирович більш детально розповів  куди звертатися для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, які правові послуги можна отримати в центрі правової допомоги.  

Присутні задавали багато запитань по житловому, сімейному, земельному, цивільному кодексам і фінансовому праву України.

Питання по майновому, спадковому праву, а також  стосовно субсидій та комунальних послуг – були дуже актуальними.  На всі запитання люди отримали юридично грамотні та змістовні відповіді від запрошених спеціалістів.

Бібліотекарі звернули увагу усіх на книжкову викладку видань про права людини.

Бібліотеки міста  всіма формами і методами своєї діяльності намагаються вдосконалювати роботу по правовому вихованню, аби правова освіта населення набувала нового, якісного та ефективного наповнення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень