Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища

Дата: 17.05.2019 14:58
Кількість переглядів: 487

Фото без описуПід головуванням голови комісії А.Тесленка, за участі секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища під час якого депутати та присутні розглянули питання внесення змін до міського бюджету на 2019 рік в частині фінансування робіт по  галузі «Житлово-комунальне господарство», а також питання «Про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради за 2018 рік» в частині рішень міської ради, контроль за виконанням яких покладено на постійну комісію.

Депутати розглянули також звернення громадян, що надійшли на адресу комісії.

Під час розгляду питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 14.01.2019 року №1754 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік»» заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г.Лихота повідомила, що запропонованим проектом рішення передбачається:

провести перерозподіл бюджетних асигнувань управління соціального захисту населення міськвиконкому в межах субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами на 2019 рік у сумі 6 000 000 грн;

збільшити бюджетні призначення управління МА та ЖКГ за КПКВ 1216030 «Організація благоустрою населених пунктів» на 250 000 гривень, які передбачається витратити на придбання малих архітектурних форм (арт - об’єкт)  вартістю  120,0 тис. грн. та придбання малих архітектурних форм (межовий знак «Знам’янка 1869») вартістю  130 тис. грн.

Секретар міської ради Н.Клименко представила для розгляду проект рішення «Про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради за 2018 рік». Наталія Миколаївна відзначила, що інформація була узагальнена за даними відповідальних виконавців. З метою пришвидшення виконання окремих рішень щодо передачі будинків з комунальної форми власності у спільну власність мешканців будинків, де створено ОСББ, запропоновано провести зустріч з головами ОСББ по вул. Київській, 22, Привокзальній,20, Комарова, 57 та Глібка, 2 для отримання інформації щодо вимог мешканців та вжиття заходів по передачі будинків з балансу на баланс. 

Депутати розглянули також звернення громадян, що надійшли на адресу комісії та стосувалися: виділення коштів на весь обсяг робіт згідно ПКД по проекту капітального ремонту дороги на прибудинковій території по вул. Віктора Голого,116; капітального ремонту житлового будинку по вул. Віктора Голого,87; проблемних питань житлового будинку №53 по вул. Михайла Грушевського. Під час розгляду даних звернень громадян, заступником начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенком було проінформовано  членів комісії та присутніх про видатки, що передбачені на капітальний ремонт прибудинкової території по вул. Віктора Голого,116 ( міським бюджетом на 2019 рік  передбачено 600000 грн.); включення в потребу на 2019 рік фінансування робіт по капітальному ремонту житлового будинку по вул. Віктора Голого,87 (у затвердженому рішенні про міський бюджет на 2019 рік передбачено фінансування у сумі 30000 грн. на заміну вікон в під’їздах; 80000 грн. на капітальний ремонт покрівлі). 
Звернення уповноваженого загальними зборами мешканців будинку по вулиці Михайла Грушевського,53 на представництво інтересів було розглянуто управлінням МА та ЖКГ, надана відповідь в межах компетенції та направлено для розгляду за належністю КП «Знам’янський ККП».

Члени комісії та присутні обговорили питання роботи головного спеціаліста з питань екології та благоустрою, громадських інспекторів з благоустрою, запровадження в місті роздільного збирання твердих побутових відходів, взаємодії з членами органів самоорганізації населення міста.

Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюком було наголошено на тому, що наразі, враховуючи вимоги діючого законодавства України, ефективність роботи  головного спеціаліста з питань екології та благоустрою щодо дієвого контролю за станом благоустрою, залежить від співпраці зі Знам’янським відділом поліції та свідомості громадян під час оформлення приписів щодо порушень Правил благоустрою тощо. 

За результатами роботи, комісія надала висновки та рекомендації. 

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради, члени постійної комісії  з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища А.Тесленко, К.Пастух, О.Озеряний, член постійної комісії з питань землекористування та будівництва І.Грінченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів-начальник фінансового управління Г.Лихота, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк, заступник начальника управління МА та ЖКГ С.Усатенко.

Начальник відділу забезпечення 
діяльності  міської ради
Н.Біліченко.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень