Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Кожен тривожний виїзд рятівників – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана пожежа, ліквідована аварія – це врятовані людські життя

Дата: 17.09.2018 14:49
Кількість переглядів: 472

Фото без опису17 вересня вибрано не випадково, бо у цей день православні вшановують ікону «Неопалима купина», яка є покровителькою вогнеборців і взагалі всіх рятувальників.

І саме в цей день своє професійне свято відзначають працівники цивільного захисту України. Міський голова Філіпенко Сергій Іванович, голова Знам’янської райдержадміністрації  Лукашов Олександр Сергійович, заступник голови районної ради Молодченко Дмитро Миколайович, настоятель релігійної громади Святої мучениці Тетяни Олександрійської єпархії о.Андрій (Подлєсний), ветеран пожежно-рятувальної служби, колишній начальник частини,  підполковник, Михайло Ховайба взяли участь в урочистостях, що відбулися у трудовому колективі Знам'янського міськрайонного відділу управління ДСНС України в Кіровоградській області.

Фото без описуЗахід розпочався із вітального слова начальника Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області підполковника служби цивільного захисту  Ларіонова Владислава Сергійовича, який відзначив, що Знам’янські рятувальники гідно виконують свій обов’язок та у будь-яку мить готові прийти на допомогу громадянам. 

Фото без описуВладислав Сергійович висловив вдячність рятувальникам за їхню роботу і відзначив, що вогнеборці міста та району є гідними синами Батьківщини та зазначив, що за 9 місяців за сигналом тривога підрозділ виїжджав 247 разів. З метою відпрацювання злагодженості дій чергових караулів під час виконання аварійно- і пожежно-рятувальних робіт за 9 місяців 2018 року проведено 9 тактичних навчань на об’єктах міста та району та 36 нічних перевірочних занять з особовим складом чергових караулів.З метою недопущення виникнення нещасних випадків та пожеж працівниками Знам’янського МРВ та 18 ДПРЧ проводились відпрацювання 13 сільських рад району, міста Знам’янки та смт.Знам’янки-Другої. В ході відпрацювань було проінструктовано 15 152 особи та поширено 15 574 примірників друкованої продукції. З початку року проведено  54 рейдові перевірки житлового сектору щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, 48 рейдових Фото без описуперевіркок місць масового відпочинку на воді та 78 рейдів у лісових масивах, щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки в лісі.З 25.08.2018 року по теперішній час продовжуються пошукові роботи зниклої гр. Хріненко Діани Олександрівни, 2001 р.н. 

Вітаючи рятувальників із святом, міський голова Сергій Іванович Філіпенко сказав: "Ви перші приходите на допомогу: починаючи від банального – відчинити двері власного дому, завершуючи спасінням наших житів. Жителі нашого міста та району дійсно вдячні вам за той щоденний подвиг, який ви здійснюєте на благо кожного. Кожен тривожний виїзд рятівників – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана пожежа, ліквідована аварія – це врятовані людські життя, збережені матеріальні та культурні цінності".

Очільник міста також відзначив, що дане свято є державним визнанням неоціненного внеску людей цієї мужньої професії - людей сильних духом, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії. Цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з Фото без описунезваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги.

Голова Знам’янської райдержадміністрації Лукашов Олександр Сергійович побажав усім міцного здоров'я, всіляких гараздів та побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших домівках, а Господь Бог оберігає вас від усіх негараздів. Мужні люди в мирний час, ви завжди на варті. У святковий час для вас нашу прийміть вдячність.

Під час урочистостей, відповідно до Наказу Управління ДСНС України у Кіровоградській області від 12.09.2018 № 365 було присвоєно чергове спеціальне звання молодшого начальницького складу "СТАРШИЙ СЕРЖАНТ Фото без описуСЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ", сержанту служби цивільного захисту Марину Івану Анатолійовичу, водію 18 державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Кіровоградській області; сержанту служби цивільного захисту Московченку Артуру Станіславовичу, водію 18 державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

За вагомий особистий внесок у справу запобігання, реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зразкове виконання службового обов’язку, високий професіоналізм та з нагоди відзначення Дня рятівника нагороджені:

Фото без описуПочесною грамотою Знам’янської міської ради - Шмалько Юрій Олексійович, інспектор 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Грамотами Знам’янської міської ради:
- Кадеров Андрій Вікторович, старший пожежний-рятувальник 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
-  Фесун Богдан Миколайович, пожежний-рятувальник 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Подяками Знам’янської міської ради:
- Конюх Дмитро Валерійович, командир відділення 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Тарасов Роман Володимирович, пожежний-рятувальник 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Ігнатьєва Анастасія Володимирівна, диспетчер 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Фото без опису Почесними грамотами Знам’янської районної державної адміністрації та Знам’янської районної ради:
- Марин Анатолій Анатолійович, командир відділення-водій 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Волков Володимир Іванович, водій 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Воровська Наталя Володимирівна, головний бухгалтер 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Грамотами Знам’янської районної державної адміністрації та Знам’янської районної ради:
- Череватенко Олександр Олександрович, командир відділення 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Жуган Денис Володимирович, старшина відділення забезпечення  18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області;
- Московченко Артур Станіславович, водій 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Подякою Знам’янської районної державної адміністрації та Знам’янської районної ради – Веремеєв Роман Романович, заступник начальника 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.
Кожний, хто завітав на свято, зміг переконатися, що мужні люди, які працюють в ДСНС України, зможуть захистити їх у разі біди і зроблять усе можливе для того, щоб наше життя було безпечним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень