Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Дата: 02.04.2018 14:47
Кількість переглядів: 594

Фото без описуПід головуванням першого заступника міського голови В.Загородньої проведено засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

На засіданні були присутні представники відділів та управлінь міськвиконкому, Знам’янського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, Знам’янського міськрайонного центру зайнятості, Знам’янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області

Розглянуті питання:
Інформація про нараду в управлінні Держпраці в Кіровоградській області, яка відбулася 27 березня 2018 року, основні питання.

Про здійснені заходи робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості  протягом 2017 року та січня-лютого 2018 року.

3. Надання затверджених примірників Плану заходів щодо координації спільних дій з виявлення фактів використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, легалізації заробітної плати, проведення роботи із роботодавцями, фізичними особами-підприємцями щодо підвищення рівня заробітної плати у 2018 році виконавцям.
За результатами засідання  прийняті відповідні рішення.

Протягом 2017 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 209 суб’єктів господарської діяльності міста. Обстеження здійснювались шляхом запрошення та заслуховування керівників СГД на засіданнях робочої групи, обстеження СГД робочою групою та вивченням стану справ по дотриманню трудового законодавства. Виявлено 43 «тіньових» робочих місць, легалізовано 140 робочих місць. 

Додаткові надходження до ПФУ станом на 01.01.2018 року склали 421,4 тис. грн., в т.ч. за рахунок легалізації – 313,7 тис. грн.; за рахунок підвищення заробітної плати –   107,7 тис. грн.

Розмір середньомісячної заробітної плати по місту за ІV квартал 2017 року склав 7562 грн., темп росту до відповідного періоду 2016 року – 139,9%, 119,7% до середньообласного рівня та 137,5% до планового завдання.

Заробітна плата протягом 2017 року на підприємствах міста виплачувалась вчасно та в повному обсязі, заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.
   
Станом на 01.03.2018 року відбулося 1 засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на які запрошувались та заслуховувались керівники підприємств міста. Загалом протягом січня-березня 2018 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення (у складі головного державного інспектора управління Держпраці в Кіровоградській області та начальника відділу праці та соціально-трудових відносин УСЗН) обстежено 11 суб’єктів господарської діяльності міста. На 1 суб’єкті господарської діяльності виявлено випадок укладення цивільно-правового договора замість трудового – з двома найманими працівниками.

Під час обстежень з керівниками СГД проводиться інформаційно-розяснювальна робота та надаються пам’ятки щодо відповідальності у разі порушення трудового законодавства. В цілому роз’яснювальною роботою охоплено 31 СГД. 

Виявлено 2 «тіньових» робочих місця, легалізовано 16 робочих місць. 

Додаткові надходження до ПФУ станом на 01.02.2018 року склали 10,5 тис. грн., в т.ч. за рахунок легалізації – 5,2 тис. грн.; за рахунок підвищення заробітної плати –   5,3 тис. грн.


Секретар робочої групи                                              
Л.Манько

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень