Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 20.03.2019 14:45
Кількість переглядів: 470

Фото без описуПід головуванням    першого заступника міського голови   Загородньої В.Г. пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 16 проектів   рішень,  затверджено 14.

Виконавчим комітетом прийнято рішення  щодо  надання дозволу опікуну  недієздатної особи на купівлю – продаж  житлової квартири, дарування житлового будинку та реєстрацію її права власності.  

Підтверджено категорії по оплаті праці міського Палацу культури, Будинку культури  смт. Знам’янка Друга, централізованої бібліотечної системи та міського краєзнавчого музею  на 2019 рік.

Заслухано  та обговорено  інформацію   про хід виконання у 2018 році Програми зайнятості населення м. Знам’янки Кіровоградської області на 2018-2020 роки.

Затверджено звіт  про роботу відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради за ІІ півріччя 2018 року.

У ІІ півріччі 2018 року відділ освіти спільно із підпорядкованими йому закладами освіти міста, забезпечували стабільне функціонування освітніх закладів. Здійснено важливі кроки на шляху розвитку освітньої галузі міста Знам’янка.   

2018/2019 навчальний рік розпочато впровадженням ключової освітньої реформи – Нова українська школа, відповідно до вимог оформлено інтер’єри закладів та створено новий освітній простір: тематичні малюнки, математичні рівняння, формули тощо, запроваджено 12-річне навчання в школі. 

Навчання у школах міста організовано за груповою, індивідуальною, інклюзивною, екстернатною формами навчання.   

Здійснено заходи щодо організації навчання, виховання, харчування дітей та вихованців у закладах дошкільної,  загальної середньої освіти.

Проведено І (міський) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, забезпечено участь учнів у ІІ (обласному етапі) олімпіад.

Започатковано роботу інклюзивно-ресурсного центру, фахівці якого надають послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Забезпечено виплату премії імені В’ячеслава Шкоди обдарованим учням за високі досягнення у олімпіадах з базових дисциплін та конкурсах, вчителям за активну роботу з обдарованими учнями.                                                                                                             

Протягом звітного періоду проведено ряд заходів, спрямованих на реалізацію творчого потенціалу вихованців центру дитячої та юнацької творчості та комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, які є активними учасниками загальноміських заходів, спортивних і творчих заходів міського, обласного, Всеукраїнського рівнів. 

Заслухано та обговорено  інформацію «Про хід виконання Урядової програми «Доступні ліки» у 2018 році».   За цією програмою хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму, діабет 2 типу можуть отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. На сьогодні реєстр таких ліків складає 258 препаратів, з них 64 - безоплатні. 

Як поінформував під час засідання виконавчого комітету в.о.головного лікаря комунального закладу «Знам”янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Ігор Муравський (а саме міська лікарня забезпечувала реалізацію цієї державної програми в нашому місті), минулого року за цією Урядовою програмою ліки отримували в місті 7033 людини. Продаж медикаментів за «Доступними ліками» здійснювали такі аптеки: ПАТ «Ліки Кіровоградщини», ТОВ « АЙ ПІ ФАРМАЦІЯ», ТОВ медична компанія «Іріс» та КП Знам’янської районної ради «Районна аптечна мережа». Завідуючі  всіх цих аптек були присутніми на засіданні виконавчого комітету.

З 1 січня реалізацію «Доступних ліків» покладено на комунальне некомерційне підприємство «Знам’янський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської районної ради. Директор комунального некомерційного підприємства Руслан Пушкаренко роз’яснив : - З 1 квітня  відбуватиметься реімбурсація (відшкодування витрат) на ліки за Урядовою програмою коштами Національної служби здоров’я України. Ліки хворі будуть отримувати тільки за електронними рецептами. Але отримати такий електронний рецепт можна буде лише у свого сімейного лікаря. А тому звертаю увагу: якщо ви не підписали декларацію з лікарем, електронний рецепт отримати не зможете.

Самі ж ліки людина зможе придбати за електронним рецептом у будь-якому місті країни, але тільки в тій аптеці, яка укладе договір із Національною службою здоров’я Украіни.

Заслухано  інформацію про стан виконання рішень виконавчого комітету  Знам’янської міської ради  за ІІ півріччя  2018  року. Основною формою роботи виконавчого комітету міської ради  є його засідання. За звітний період відбулося  12 засідань, на яких вирішувались важливі питання  життєдіяльності територіальної громади міста. Протягом ІІ  півріччя 2018 року прийнято 166  рішень виконавчого комітету. Дані доручення керівникам структурних підрозділів по рішенням, які залишаються на контролі.  

Заслухано  інформацію  про   виконання  Програми економічного  і  соціального  розвитку  міста  Знам`янка  за 2018  рік.

З метою врегулювання вартості та цін на ритуальні послуги розглянуто  звернення  керівника комунального підприємства "Знам'янський комбінат комунальних послуг",  прийнято рішення та встановлена  вартість  ритуальних  послуг  відповідно до необхідного мінімального переліку окремих  видів  ритуальних  послуг  по комунальному підприємству  "Знам'янський комбінат комунальних послуг".

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 р. № 1445 "Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни" розглянуто  звернення  керівника комунального підприємства "Знам'янський комбінат комунальних послуг" та прийнято рішення по встановленню  вартості   послуг  по  похованню  учасників  бойових  дій та інвалідів війни у відповідності до необхідного мінімального переліку послуг. 

Враховуючи лист начальника Знам’янського міськрайонного відділу з питань  пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України  від 13.02.2018 р. № 8/9-495 прийнято рішення про  визначення видів суспільно - корисних робіт на підприємствах, установах, організаціях міста для відбування покарання та стягнення у вигляді громадських робіт порушниками та засудженими особами на 2019 рік. 

Розглянуто електронну петицію, яка перебувала на розгляді в управлінні містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства щодо ремонту дороги під залізничним мостом м.Знам'янка, яка набрала достатню кількість  голосів (140). 

Ділянка дороги по вул. В’ячеслава Чорновола (від вул. Калинова до вул. Соборна) знаходиться на балансі виробничого підрозділу служби колій «Знам’янська дистанція колій» регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця».  Виконавчим комітетом прийнято рішення та доручено   управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради підготувати проект рішення Знам’янської міської ради «Про надання згоди на безкоштовне прийняття на баланс  ділянки дороги під залізничним шляхопроводом на 303 км ПК10 на ст. Знам’янка» з балансу виробничого підрозділу служби колій «Знам’янська дистанція колій» РФ «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» на управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради.

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень