Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Глава держави: Децентралізація - питання цивілізаційного вибору та складова євроатлантичного курсу України

Дата: 12.04.2018 14:42
Кількість переглядів: 511

Децентралізація в Україні є питанням цивілізаційного вибору та складовою євроатлантичного курсу нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.
«Це (децентралізація - Ред.) питання цивілізаційного вибору, політичної культури, і, якщо хочете національної безпеки національної безпеки», - підкреслив Петро Порошенко.
«Погляньмо на це із досить несподіваного ракурсу, з точки зору євроатлантичної інтеграції. Ну, здавалося б, де децентралізація, а де НАТО? І як вона може бути пов’язана з нашим майбутнім членством в Північноатлантичному альянсі? Тим не менше, у Річній національній програмі під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік, яку я своїм Указом затвердив тиждень тому, один із ключових розділів присвячений децентралізації», - зазначив Глава держави.
Він додав: «Тобто, децентралізація в Україні стала частиною наших міжнародних зобов’язань. Чому? Тому, що реалізація стратегічного курсу держави на вступ до НАТО вимагає не тільки модернізації Збройних Сил, що ми надзвичайно ефективно зробили за ці чотири роки, побудувавши нову армію, нові ЗСУ».
За словами Президента, модернізації потребує і прагнення держави жити згідно з демократичними принципами, поважати права й свободи громадянина. «Ще раз наголошую, що децентралізація наближає владу до людини, скорочує час для прийняття і реалізації рішень», - сказав він.

Офіційне Інтернет-представництво Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень