Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

ІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей

Дата: 12.11.2018 14:36
Кількість переглядів: 566

Фото без опису8 -9 листопада 2018 року відбулася ІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, учасниками якої стали й депутати Знам’янського міського парламенту дітей (далі – МПД), а саме: Домбровська Анастасія, учениця Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 та  Гвоздик Олександра, учениця НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  № 2 – ліцей».

Програма сесії, терміном в два дні, була надзвичайно насиченою та цікавою. Розпочалася сесія з навчально-практичних занять обласної «Школи лідерів», під час якої на депутатів чекала експресивна та цікава промова на тему «Лідерство», спікерами якої стали доктор економічних наук, професор, Фото без описупроректор ЦНТУ, Левченко Олександр Миколайович та політолог, громадський діяч, журналіст, Максим Несвітайлов.

Директор Кіровоградського ОЦДЮТ Ганна Павлівна Суркова працювала з депутатами за навчальною програмою "Громадянська освіта". Також відбулася презентація проектів номінованих на здобуття премії обласної ради "Активна генерація".  

Пленарне засідання відкриття ІІ сесії ХІІ скликання  пройшло в сесійній залі обласної ради.  Депутати ОПД зустрілись з очільниками Кіровоградської області. Юних парламентарів вітав голова Кіровоградської обласної ради - Чорноіваненко Олександр Анатолійович, перший заступник голови обласної державної адміністрації - Коваленко Сергій Петрович та заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Фото без описуоблдержадміністрації Шатна Лідія Францівна. Отримавши цінні настанови та поради від очільників регіону, юні парламентарі прозвітували про роботу в міжсесійний період, представили свої проекти та доповіли про проблеми та здобутки своїх осередків учнівського самоврядування. 

Після пленарного засідання, в рамках Школи дебатів, депутати працювали за темою "Мистецтво дебатів, як засіб формування навичок, необхідних для досягнення життєвого успіху в сучасному демократичному суспільстві". Завершився перший день сесії розважальною програмою, підготовленою комісією культури та дозвілля ОПД.

Другий сесійний день розпочався із зустрічі юних парламентарів з інспектором відділу зв'язків з громадськістю УПП в Кіровоградській області, старшим лейтенантом поліції, Грінченко В.В.. Доповідач Фото без описурозповіла юним депутатам про взаємодію поліції та громади, відповідальність підлітків перед законом за правопорушення, та про роботу в патрульній поліції. 

На наступному етапі депутати Кіровоградського обласного парламенту дітей працювали у комісіях та напрацьовували план дій на наступний міжсесійний період, а вже об 11.30  разом з усією країною написали ХVІІІ Всеукраїнський диктант національної єдності, який приурочено до Дня української мови та писемності.

Завершальним етапом роботи сесії стало пленарне засідання - закриття сесії, де депутатами було прийнято Рішення ІІ сесії ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, в якому окреслені пріоритетні напрямки роботи ОПД в наступний міжсесійний період.

Фото без описуОтже, ІІ сесія ХІІ скликання обласного парламенту дітей закінчилася.

Юні парламентарі отримали масу яскравих вражень, позитивних емоцій та заряд енергії для активної роботи у наступний міжсесійний період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень