Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Як депутати знам’янчан захищають

Дата: 04.01.2019 14:33
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

Цю подію, а саме те, що депутати міської ради так і не затвердили бюджет 2019-го року, хоча кілька разів збиралися на чергових і позачергових сесіях, обговорюють сьогодні знам’янчани у соцмережах та на вулицях… Виходить, багатьох це зачепило. У соцмережах доводилося читати й «роз’яснення» групи депутатів, чому саме вони проти прийняття бюджету нового року. Мовляв, якщо місто житиме без бюджету, то міському голові (цитуємо) «…не вдасться роздерибанити бюджетні кошти…».

Зазначу: куди і скільки виділяти коштів у 2019-му році, депутати вирішили ще перед сесією, під час засідання спільної депутатської комісії. То як же можна «роздерибанити» те, що вже розподілено самими депутатами?

Затвердили депутати збільшення видатків на фінансування харчування дітей в дошкільних і шкільних закладах, затвердили план економічного і соціального розвитку міста, затвердили міську цільову комплексну програму розвитку закладів освіти міста… Залишилося тільки проголосувати за ці рішення під час сесійного засідання, яке розпочалося за кілька хвилин. І … не проголосували.

Я погодився навіть із тим, що група депутатів запропонувала зняти частину коштів, передбачених для виплати заробітку працівникам виконкому, аби тільки бюджет міста затвердили. Гроші, передбачені на виплату заробітної плати працівникам виконкому, ці депутати запропонували витратити на поліпшення дитячого харчування в дошкільних і шкільних закладах, на збільшення допомоги малозабезпеченим (мовляв, проживуть «виконкомівці» й на менші зарплати.)

От тільки не розповіла ця частина депутатів людям, перед якими вони піаряться в такий спосіб, що доходи у них самих у 2-3 рази вищі, аніж заробітна плата працівників виконкому. Частину СВОГО заробітку вони віддадуть на харчування і виплату допомог, проведення ремонтних робіт? У соцмережах ця частина депутатів продовжує стверджувати, що в такий спосіб вони захищають знам’янчан. Виходить, якщо місто житиме без бюджету, і медики, вчителі отримуватимуть заробіток на рівні минулорічного січня при підвищених цінах і тарифах, - це захист їхніх інтересів? Якщо в місті, через те, що не прийнято бюджет, не будуть ремонтуватися дахи, будівлі, дороги, це – теж захист інтересів знам’янчан? Та й ті ж діти у садочках і школах харчуватимуться при незатвердженому бюджеті за старими тарифами, у той час як ціни на продукти вже підвищилися. І це – теж захист знам’янчан?

Мене часто запитують, навіщо виконкомом наперед було прийнято рішення про право розподілу виконкомом бюджетних коштів при не затвердженому депутатами бюджеті міста. Мовляв, депутати ще тільки мали обговорювати бюджет, могли його й затвердити.

Було так: перед початком одного із пленарних засідань міської ради один із депутатів зайшов до управління ЖКГ і попередив: бюджет наступного року комунальники побачать аж… у травні. Тож, виходить, задумане стосовно не прийняття бюджету міста частина депутатів втілює. Втілює, зриваючи сесії, підбираючи для цього будь-який привід. То комусь із них, начебто, у виконкомі не надали потрібний документ (а на це депутат і не має права, і до роз’яснень юристів категорично не бажав дослуховуватися), то, начебто, когось образили працівники виконкому, тому депутат розвернувся і пішов із пленарного засідання, через що й припинила свою роботу сесія (депутатських голосів для голосування не вистачило). І таку свою діяльність ці депутати називають «роботою на благо міста». Так, без затвердженого бюджету міста ЯКОСЬ Знам’янка проживе. Але – без належних святкувань 150-ї річниці міста. Без ремонту центральної площі. Не отримавши з державного бюджету за сприяння народного депутата Олеся Довгого 3,8 мільйонів гривень, не отримавши з місцевого бюджету ще 2 мільйонів для капітального ремонту центральної площі. Зі старими, у вибоїнах, дорогами і не відремонтованими будинками.

Вам, знам’янчани, оцінювати таку роботу «на благо міста». А щоб легше було зробити оцінку такої діяльності, наведу дані, як голосували присутні в залі депутати за бюджет міста наступного року.

Н. Данасієнко – не голосувала, Ю. Клюка – не голосував, Р. Кондратьєв – не голосував, К. Пастух – утримався, Н. Тесленко – не голосувала, А. Мороз – не голосував. Депутати Л. Семиніна, Ю. Майборода, О. Озеряний, А. Тесленко, Н. Тишкевич – залишили сесійну залу до голосування. «За» проголосували: С. Каратєєв, О .Луц, І. Микуляк, С. Філіпова, І. Зіньковська, Н. Кліменко, Н. Коленченко, О. Кузін, С. Левінте, В. Мацко, Ю. Сопільняк, С. Філіпенко.

Так, можна у відповідь наводити безліч аргументів, чому частина депутатів так себе негативно поводить. Але головним аргументом залишається один – бажання зашкодити роботі міського голови на благо міста. Та перш за все, вважаю, кожен депутат повинен замислитися над іншим: що він особисто зробив корисного для знам’янчан? За якими справами його з добром пам’ятатимуть люди? І вважаю це найважливішим. Тому в черговий раз закликаю депутатів міської ради: проголосуйте за бюджет міста! Бо ж ви теж є мешканцями нашої Знам’янки!

З повагою, міський голова Сергій Філіпенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень