Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Про діяльність міської тристоронньої соціально-економічної ради

Дата: 31.07.2018 14:28
Кількість переглядів: 574

Фото без опису26 липня 2018 року під головуванням першого заступника міського голови Загородньої В.Г. відбулось засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради. 
На порядку денному розглядалися  питання: 

1.    Про запровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх школах міста.
2.    Про особливості медичної реформи.
3.    Про розвиток комунальної інфраструктури міста.
4.  Про співпрацю підприємств, установ та організацій міста зі Знам’янським відділенням управління Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області з питань профілактики виробничого травматизму та функціонування системи управління охороною праці.
5.  Про поглиблення співпраці між підприємствами, установами та організаціями міста та КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» КОР.
6.    Про стан виконання програми зайнятості населення м.Знам’янки Кіровоградської області на 2018-2020 роки за І півріччя 2018 року.

Фото без описуНа засіданні Ради виступили та надали інформацію: 
•    начальник відділу освіти – Грекова Л.А. – про те, що інклюзивне навчання – це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у закладах загальної середньої освіти, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей.
    Відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради приділяє особливу увагу впровадженню інклюзивного навчання в закладах загальної середньої    освіти  міста.  У 2017/2018  навчальному році організовано  роботу 26 інклюзивних класів, в яких навчається 32 дитини з особливими освітніми потребами.  
    Першочерговими виступають педагоги, які враховують індивідуальні особливості навчально-пізнавальної діяльності таких дітей та створення відповідних умов для засвоєння програмового матеріалу, вирішення специфічних завдань, зумовлених особливостями психофізичного розвитку учнів.  Для проведення додаткових корекційно-розвиткових занять на договірній основі залучаються практичні психологи та інструктори з лікувальної фізкультури.
         У кожному закладі загальної середньої освіти обладнані кабінети для проведення корекційно-розвиткових занять, в яких в достатній кількості є дидактичний матеріал та планшети. Придбано спортивний реабілітаційний матеріал для кожного навчального закладу в якому навчаються діти з особливими освітніми потребами.  В навчально-виховному комплексі  «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3- гімназія»  облаштовано кімнату для проведення занять з лікувальної фізкультури.
       Розглядається питання введення  ставок асистентів вчителів до штатних розкладів закладів загальної   середньої освіти та до інклюзивної групи закладу дошкільної освіти; 

•    виконуючий обов’язки головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» - Муравський І.Б. – про те що наразі відбувається реформування первинної медико-санітарної допомоги. Реформування вторинної (спеціалізованої) ланки заплановано з 2020 року.
Створено Національний Центр Здоров’я України, який буде укладати договори з лікарнями на той чи інший вид послуг, тому, Знам’янська міська лікарня вкрай зацікавлена в наданні широкого спектру послуг.
При об’єднанні лікарень та після оптимізації загальної штатної чисельності, замість загально-терапевтичного відділення будуть працювати окремо терапевтичне, кардіологічне та неврологічне відділення, розміщені в терапевтичному корпусі колишньої залізничної лікарні.
В хірургічному корпусі колишньої залізничної лікарні буде розміщено: 
- гінекологічне відділення, операційну, палату інтенсивної терапії;
- на першому поверсі – жіночу консультацію;
- на другому поверсі – денний стаціонар з розгорненням терапевтичних, неврологічних та кардіологічних ліжок.
Також у 2019 році заплановано реконструкцію інфекційного відділення на базі колишньої залізничної лікарні.
Поліклінічні відділення, враховуючи необхідність у проведенні ремонту, поки що залишаються без змін, тобто на базі обох лікарень.
Що стосується чотириповерхового корпусу колишньої ЦРЛ, там буде розташовано: хірургічне, травматологічне, гінекологічне, пологове та педіатричне (дитяче) відділення. На четвертому поверсі – денний стаціонар з розгорнутими ліжками отоларингології (ЛОР), хірургії і травматології. Колишнє кардіологічне відділення ЦРЛ буде законсервовано.
Діагностичне відділення залишається без змін; 
•  начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства –  Нікітін М.М. – прозвітував про роботу проведену комунальною службою протягом І півріччя 2018 року. Повідомив, що наразі триває конкурс на кращій проект реконструкції площі Героїв Майдану;  
•  начальник Знам’янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Крижановський І.Б. та страховий експерт управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області – Яценко Т.О. – про те, що Знам’янське відділення Фонду здійснює діяльність по 3-х районах. По Відділенню за 2017 рік взято участь в роботі 10 комісій по розслідуванню нещасних випадків, що пов’язані з виробництвом, травмовано 10 осіб, з яких 2 випадки зі смертельним наслідком. Порівняно з 2016 роком відбулось зменшення страхових випадків на 4 випадки (загальний стан по області свідчить про зростання травматизму на 29 випадків). По місту Знам’янка за 2017 рік зафіксовано 4 нещасних випадки, 3 – з травмами, які відносяться до тяжких, всі випадки по підприємствах ПАТ Укрзалізниця. За 2018 рік зафіксовано 2 випадки, в т.ч. один смертельний. Рівень виробничого травматизму по місту за 2017 рік у порівнянні з 2016 роком в цілому збільшився на 1 випадок;
• директор КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» КОР - Джулай В.О. – про те, що у бальнеологічній лікарні забезпечується лікування широкого спектру хвороб серцевосудинної та нервової систем, захворювань шлунково-кишкового тракту, ендокринної системи, проводиться високоефективне лікування захворювань і травм опорно-рухового апарату. Щороку курс лікування та реабілітації проходять від 4,5 до 5 тисяч пацієнтів з різних регіонів України, а також з інших країн, зокрема з Канади, США, Італії, країн Східної Європи. Також запросив керівників підприємств міста та фізичних осіб – підприємців до співпраці щодо постачання та закупівлі продуктів харчування та оздоровлення підлеглих працівників;
•  директор Знам’янської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Компанієць Л.В. – про стан виконання Програми зайнятості населення м.Знам’янки Кіровоградської області на 2018-2020 роки за І півріччя 2018 року. Звернула увагу присутніх на недовиконання показника «працевлаштування на новостворені робочі місця».

За результатами засідання були прийняті відповідні рішення.

                 Секретар міської тристоронньої 
соціально-економічної ради
Л.Манько


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень