Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Біг заради життя

Дата: 10.09.2018 14:19
Кількість переглядів: 481

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю.

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тому підтримка фізкультурно-спортивного руху, зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів міста - це пріоритетне завдання міської влади.

З метою підримки розвитку фізкультурно-спортивного руху в місті та відзначення Дня фізичної культури та спорту за розпорядженням міського голови Філіпенка С.І. організовано загальноміський забіг, який став родзинкою Дня спорту. Відділ молоді, спорту та охорони здоров’я, відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради за участі  ГО ДМО «Нове покоління»залучили усіх знам’янчан.

Які небайдужі до спорту та здорового способу життя. Цей забіг проходить у нашому місті вже другий рік поспіль і щороку збирає  багато прихильників здорового способу життя.

Представники від усіх загальноосвітніх закладів міста та Знам’янки Другої, учні та викладачі Знам’янського професійного ліцею, працівники відділів та управлінь міської влади, знам’янчани об’єднались і доволі швидко подолали відстань від міського Палацу культури до міського стадіону. Серед учасників були і ті, хто родинами брали участь у забігу.

На фініші учасників зустрічав міський голова Сергій Філіпенко, який привітав усіх присутніх із святом фізичної культури та спорту. 
 

Подяками відділу освіти були нагороджені кращі вчителі фізичної культури та тренери-викладачі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. Окремо відзначено родину знам’янчан Пархоменко, яка напередодні виборола  ІІІ місце на обласних змаганнях «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

 А тим часом у Центрі дитячої та юнацької творчості пройшли змагання з шахів та шашок, у яких взяли участь не лише ветерани цього спорту а й багато юних шахістів.

Переможцями у турнірі з шахів стали:
Ветерани    Бойко Олександр – І місце; Рябов Іван – ІІ місце; Ковальчук Максим – ІІІ місце
Юнаки        Борзенко Дмитро –І місце; Кондратюк Влад – ІІ місце; Толкущий Максим –ІІІ  місце
Молодші юнаки Пітель Павло – І місце; Суковач Тимофій –ІІ місце; Боровий Кирил – ІІІ    місце
Дівчата              Васильєва Дарія –І місце; Мінько Неоніла – ІІ місце; Пітель Анастасія –ІІІ   місце
Місця у турнірі з шашок розподілились таким чином: І місце Суковач Олександр; ІІ місце Толкущий Руслан; ІІІ місце Мінько Неоніла.

Усі призери чемпіонату отримали грамоти та подарунки від міської влади.        

Висловлюючи щиру вдячність і повагу за наполегливу працю, любов до фізичної культури, професіоналізм, зусилля, спрямовані на підтримку та розвиток спорту, плідну педагогічну та тренерсько-викладацьку діяльність, відданість справі та пропаганду здорового способу життя, подяки відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської ради цього дня оголошено та особисто вручено начальником відділу освіти Грековою Людмилою Анатоліївною тренерам-викладачам дитячо-юнацької спортивної школи: Гавришевському Євгенію Олександровичу, Махині Віталію Леонідовичу, Добрянському Миколі Аврамовичу, Брижицькій Світлані Владиславівні, Гребенюку Олександру Миколайовичу, Грінкевичу Сергію Віталійовичу, Кошовому Сергію Миколайовичу, Лежненку Миколі Юрійовичу, Леню Валерію Олексійовичу, Постільняку Олександру Олеговичу, Маніну Владиславу В’ячеславовичу, Красову Кирилу Валерійовичу, Поплавці Ігорю Леонідовичу,Федіній Ірині Анатоліївні та вчителям фізичної культури закладів загальної середньої освіти: Бойченку Валерію Давидовичу, Нікіфоровій Олені Василівні, Булаху Олександру Станіславовичу, Шкамариді Тетяні Станіславівні, Крисіній Олені Анатоліївні, Березію Ігорю Сергійовичу, Самборському Олександру Борисовичу, Йовенку Олександру Григоровичу, Хандусенку Андрію Григоровичу, Крисіну Ігорю Олеговичу, Романовій Вікторії Вікторівні, Клюці Наталі Олександрівні, Міщенку Миколі Михайловичу, Савченко Тетяні Яківні, Степаненку Олегу Івановичу, Бондаренку Юрію Івановичу, Сидоренку Віталію Валерійовичу.

Отримання подяк натхненниками фізичного виховання та спорту було підтримано бурхливими оплесками учнів та вихованців закладів освіти та присутніми.

Під час урочистої частини головний спеціаліст відділу освіти Т.Попова звернула увагу присутніх на досягнення та здобутки учасників команди міста обласних комплексних змагань «Олімпіада Кіровоградщини», до складу якої увійшли: учні НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» (кер. Берензій І.С.) та  родина Пархоменко Сергія Олександровича та Альони Михайлівни разом із сином Іллею, учнем Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 (кер. команди Степаненко О.І), для проходження одного з етапів змагань «Тато, мама, я – спортивна сім’я», що відбулися у місті Кропивницькому в переддень Дня фізичної культури і спорту, де родина здобула ІІІ почесне місце.

Висловлюючи щиру подяку за участь  в обласних змаганнях команді міста заступник начальник відділу освіти Черкас Наталя Леонідівна у своєму слові зазначила: «Досягнення родини Пархоменко є гідним прикладом для наслідування найкращих традицій здорового способу життя та гордістю серед низки спортивних досягнень та здобутків нашого міста. Тож, вітаємо переможців!»

Тематичні заходи з нагоди Дня фізичної культури і спорту та Всеукраїнського Олімпійського тижня в закладах освіти міста на часі тривають, найочікуванішим з яких є  турнір з футболу на кубок міського голови серед юніорів. Тож, бажаємо успіху учасникам футбольного матчу!!!

Головний спеціаліст відділу молоді,
спорту та охорони здоров’я                                                                       
А.Сугарей

Головний спеціаліст відділу освіти 
виконавчого комітету 
Знам’янської міської ради
Т.Попова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень