Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено спільне засідання постійних комісій міської ради. Шістдесят третя сесія міської ради не продовжила свою роботу. Перерву в засіданні оголошено до 09.00 год. 12 грудня 2018 року

Дата: 11.12.2018 14:18
Кількість переглядів: 393

Фото без описуЯк було повідомлено раніше, 16 листопада 2018 року, під час голосування, порядок денний 63-ої сесії міської ради не було затверджено в цілому, тому відповідно до п. 2 ст. 28 головуючим проводилося голосування по кожному пункту окремо.

Але жодне, з 1 по 57 проект рішення,  що були запропоновані міським головою під час скликання 63 сесії міської ради і пройшли обговорення в постійних комісіях, та були поставлені на голосування, не набрали необхідної кількості голосів для включення до порядку денного сесії міської ради.

Відповідно до п. п. 1.1 п. 1 ст. 27 Регламенту Знам’янської міської ради головуючим було оголошено перерву в пленарному засіданні шістдесят третьої сесії міської ради до 09 год. 00 хв. 28 листопада 2018 року. 


28 листопада 2018 року, міський голова С.Філіпенко повідомив, що  на пленарному засіданні шістдесят третьої сесії міської ради сьомого скликання із 34 депутатів  міської ради присутні  10 депутатів, відсутні депутати  у кількості 24 особи, що не дає сесії право бути правомочною. Відповідно до п.1.1 ст.27 Регламенту Знам’янської міської ради Сергій Іванович оголосив перерву  до  9.00 годині 11 грудня  2018 року. 

11 грудня 2018 року в залі засідань міської ради  були присутніми та зареєструвалися 15 депутатів (Н.Клименко, О.Бойчук, О.Антоненко, Н.Данасієнко, І.Зіньковська, С.Каратєєв, Н.Коленченко, О.Кузін, С.Лєвінте, О.Луц, В.Мацко, Ю.Сопільняк, М.Терновий, О.Тітарєв, С.Філіпова); 3 депутати міської ради – Р.Кондратьєв, А.Мороз та І.Грінченко були присутніми в залі засідань проте, відмовилися реєструватися, що не дало сесії бути правомочною. 

Враховуючи той факт, що надійшли субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, у т.ч. - освітня у сумі 455,0 тис.грн.; придбання житла дітям-сиротам у сумі 581,04 тис.грн. та у сфері охорони здоров’я у сумі 1101,0 тис.грн., є необхідність перерозподілу видатків тощо, а також виникла потреба розгляду питання щодо внесення доповнення до Програми економічного і соціального розвитку міста Знам’янка на 2018 рік ( доповнення пов’язані з розподілом у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій) міський голова С.Філіпенко запропонував провести спільне засідання депутатських комісій, яке й відбулося в залі засідань міської ради під головуванням голови постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняка. На розгляд спільного засідання було внесено два питання :

 «Про внесення доповнення до Програми економічного і соціального розвитку міста Знам’янка на 2018 рік» та «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року №1259 «Про міський бюджет на 2018 рік».  

Начальник відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.Кузіна довела до відома депутатів зміст проекту рішення «Про внесення доповнення до Програми економічного і соціального розвитку міста Знам’янка на 2018 рік», що пропонується додатково розглянути та винести на розгляд міської ради. Інна Петрівна відзначила, що проект рішення  міської  ради підготовлений відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2018р. №867-р «Деякі питання розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» та листа начальника відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Клименко Л.А. від 22.11.2018р. №01-20/2224, яким  вноситься доповнення до розділу «Освіта» Переліку соціальних заходів, реалізація яких буде здійснюватися у 2018 році, у рамках програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2018 рік м. Знам’янка Програми  економічного  і  соціального  розвитку міста Знам’янка  на 2018  рік, затвердженої  рішенням  міської  ради від 17.11.2017 р.  №1180. Як наслідок прийняття даного проекту рішення - можливість фінансування проектів за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та співфінансування з міського бюджету, а саме: «Придбання спортивного обладнання та інвентарю для закладів освіти м.Знам’янка та смт Знам’янка Друга» ( загальна вартість – 92,7 тис. грн., у  т.ч.: кошти державного бюджету – 90,0 тис. грн., міського бюджету – 2,7 тис. грн.) та «Придбання меблів, обладнання, інвентарю та предметів довгострокового користування для Знам’янської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи» ( загальна вартість – 51,5 тис. грн., у   т.ч.: кошти державного бюджету – 50.0  тис. грн., міського бюджету - 1.5 тис. грн.). За рішенням спільного засідання депутатських комісій, проект рішення було запропоновано винести на розгляд міської ради.

Продовжилася робота спільного засідання депутатських комісій доповіддю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Г. Лихоти, яка детально проінформувала присутніх депутатів про зміни, що пропонуються внести до міського бюджету на 2018 рік  додатково ( без врахування проекту рішення та доповнень і змін, що були обговорені в постійних комісіях). За результатами голосування, запропоновані доповнення та зміни до проекту рішення, було рекомендовано, шляхом голосування, більшістю голосів ( не голосували депутати А.Мороз та І.Грінченко) винести на розгляд міської ради під час розгляду питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року №1259 «Про міський бюджет на 2018 рік».

Після завершення роботи спільного засідання депутатських комісій, міський голова С.Філіпенко ще раз звернувся до присутніх депутатів з проханням зареєструватися в автоматизованій системі електронного голосування, але, в системі залишилися зареєстрованими 15 з 18 присутніх депутатів. Враховуючи відсутність кворуму ( необхідна більшість для продовження роботи сесії міської ради – 18 депутатів), відповідно до п.1.1 ст.27 Регламенту Знам’янської міської ради Сергій Іванович оголосив перерву  до  9.00 годині 12 грудня  2018 року. 

Слід зазначити, що наразі, залишився для включення до порядку денного проект №58 «Про створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирішення питань створення медичного простору, матеріально-технічного забезпечення міської лікарні, ефективного використання приміщень лікарень, розташування відділень» (суб’єкт подання Н.Данасієнко), що вноситься до порядку денного у порядку нормативно-правового акту, а також є нагальна необхідність розгляду питань, від яких залежить стабільне життєзабезпечення нашого міста ( доповнення до Міських програм, зміни до міського бюджету, затвердження плану діяльності Знам’янської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік тощо). 

Довідково. 
Інформаційна довідка змін по доходам та видаткам (ЗВЕДЕНА) до проекту рішення сесії від 16.11.2018 р." Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017р. № 1259  «Про міський бюджет на 2018 рік» (без врахування проекту рішення сесії) – додається. Дана інформація також надіслана депутатам міської ради на їх електронні адреси. 

Інформація про присутність депутатів  Знам’янської міської ради сьомого скликання під час засідання чергової 63 сесії  Знам’янської міської ради 16,28 листопада, 11 грудня 2018 року та причини їх відсутності наведена в таблиці ( додається).

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень