Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спільне засідання депутатських комісій

Дата: 15.08.2018 14:08
Кількість переглядів: 603

    Фото без описуПід головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення В.Мацка, за участі міського голови С.Філіпенка відбулося  спільне засідання постійних комісій міської ради під час якого присутні розглянули проекти рішень, що виносяться на розгляд чергової сесії міської ради в серпні поточного року і не були раніше розглянуті. 

За пропозицією постійної комісії з питань землекористування та будівництва ( гол. Р.Кондратьєв) присутні, під час обговорення проекту рішення «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) (для подальшого  заключення договору оренди земельної ділянки) ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження», заслухали представників підприємців, які ведуть свою діяльність на території центрального ринку ( мають приміщення у своїй власності) та засновника ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження» Т.Хачатряна. Начальник відділу земельних питань А.Грицюк надала роз’яснення щодо проекту рішення, площі земельної ділянки під комплексом, проведення обміру земельної ділянки ліцензованою організацією. Міським головою Сергієм Івановичем Філіпенком було запропоновано доповнити проект рішення пунктом щодо встановлення земельного сервітуту.

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту Ю.Сопільняк звернувся до депутатів з проханням внести до порядку денного питання «Про  внесення  доповнення  до Міської цільової комплексної програми розвитку закладів освіти міста на 2016-2018 роки». Суб’єкт подання даного рішення, начальник відділу освіти Л.Грекова зауважила, що необхідність внесення доповнення виникла у зв’язку із запланованим будівництвом теплогенераторної  для нежитлової будівлі-корпус 2 ДНЗ №7 «Козачок» по вул. Чайковського,15 у м.Знам’янка, Кіровоградської області.

Заступник начальника фінансового управління О.Лепетко поінформувала присутніх про те, що проект рішення міської ради  «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»» сформовано відповідно до чинного законодавства та подання головних розпорядників бюджетних коштів.  Олена Миколаївна зазначила, що зміни до проекту рішення, що були запропоновані постійною комісією з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища ( гол. А.Тесленко) та стосувалися зменшення видатків на галузь «Житлово-комунальне господарство» є недоцільними. Також, у зв’язку з прийняттям розпорядження голови Кіровоградської ОДА, є необхідність внесення змін по доходах та видатках на суму 599,8794 тис. грн.. (грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов). 

 Депутат міської ради І.Микуляк підняла питання необхідності голосування за зміни до міського бюджету та завершення робіт по асфальтуванню прибудинкових територій житлових будинків №№7,11,12 по вул. Привокзальній, а також для виконання інших робіт в галузі житлово-комунального господарства. Інна Вікторівна зауважила, що кошти на ремонти прибудинкових територій зазначених будинків та для інших робіт, були виділені ще у 2017 році. Наразі вони знаходять на котловому рахунку міського бюджету і їх неможливо використати у зв’язку з тим, що до цього часу не проводиться уточнення видатків по  управлінню МА та ЖКГ, яке пропонується для затвердження починаючи ще з лютого 2018 року. Закликала депутатів підтримати зміни до бюджету та проголосувати за відповідне рішення міської ради, адже  мешканці мають право на комфорті умови проживання, що забезпечуються, у тому числі, належним благоустроєм прибудинкових територій.

На запитання депутата міської ради Н.Тишкевич щодо плану виконання робіт надали відповідь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк та начальник управління МА та ЖКГ М.Нікітін. Зокрема, Сергій Анатолійович зазначив, що план робіт по управлінню затверджується міським головою на рік, квартал, місяць. А фінансування запланованого можливе тільки за умови фінансування з міського бюджету та передбачення достатньої суми коштів.

В.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.. А.В.Лисенка» І.Муравський доповів присутнім про необхідність прийняття проектів рішень «Про виключення із членів комісії з припинення (реорганізації) Знам’янської центральної районної лікарні» та «Про надання згоди комунальному закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка» на здачу в оренду приміщення ізолятора по вул. Михайла Грушевського,15».

Депутати мали змогу поставити запитання начальнику відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.Ладожинській щодо ходу виконання Міської програми патріотичного виховання населення на період до 2017 року.

Головуючий на засіданні, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Володимир Васильович Мацко також зачитав пропозиції постійних комісій щодо доповнення питань порядку денного, та повідомив, що враховуючи не затвердження в міському бюджеті всієї необхідної суми коштів для завершення ремонтних робіт в приміщеннях по вул. Михайла Грушевського, 53 та по вул. Братів Лисенків, 6/8, що передбачаються виділити під соціальне житло, постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, яку він очолює, вирішила звернутися до виконавчого комітету з проханням розглянути питання тимчасового виділення під соціальне житло житлового приміщення по вул. Михайла Грушевського,18-Р.

За результатами роботи надані висновки та рекомендації.

У роботі комісії взяли участь: депутати міської ради, заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.. А.В.Лисенка» І.Муравський, представники ТОВ «Знам’янський торгівельний комплекс «Відродження», приватні підприємці Н.Матвієнко  та В.Дзига, голова ЖБК №4 по вул. Привокзальній,7 Кравченко Л.В., заявники, мешканці міста.

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань постійних депутатських комісій міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада», де кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення постійної комісії.  

 

Начальник відділу 

забезпечення діяльності

міської ради Біліченко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень