Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення.

Дата: 22.03.2019 13:55
Кількість переглядів: 378

Фото без описуПід головуванням керуючої справами міськвиконкому І.Ратушної відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення. 

До порядку денного були включені питання з правової освіти населення міста: правове виховання дітей дошкільного віку як необхідна складова створення системи безперервної правової освіти і виховання нового покоління громадян України, про роботу закладів соціального захисту населення з питань правової освіти. 

Про стан проведення правоосвітньої роботи в дошкільних навчальних закладах міста доповідала завідувач заступник начальника відділу освіти Черкас Н.Л. Вона проінформувала членів координаційно – методичної ради, що у всіх дошкільних навчальних закладах міста робота з правоосвітньої та правовиховної роботи проводиться у трьох напрямках: організаційно – методична робота з педагогами, навчально – виховна робота з правової освіченості дошкільників, робота з формування правового світогляду батьків. Правовий всеобуч здійснюється у відповідності до затверджених заходів відділу освіти та планів навчальних закладів. Це ставить перед педагогами дошкільних установ такі завдання: допомогти дитині зрозуміти і осмислити свої елементарні права; формувати почуття самоповаги, поваги до власних прав і прав інших людей; розвивати прагнення дитини реалізовувати свої права, не порушуючи прав оточуючих людей.

З дошкільнятами правоосвітня робота здійснюється у вигляді гри. На прикладах конкретної ситуації дохідливо пояснюється дітям категорії добра, зла, жорсткості, справедливості. З батьками проводяться тематичні бесіди, лекції, консультації.

З метою виховання у дітей любові до Батьківщини, рідної мови, культури і традицій українського народу проводяться заняття національно – патріотичного спрямування, оформлюються тематичні кімнати, стенди, куточки.

Про роботу закладів соціального захисту населення з питань правової освіти доповідала заступник начальника управління соціального захисту населення – начальник центру соціальних та компенсаційних виплат Костюкевич Л.В. Вона ознайомила присутніх з основними напрямками державної політики щодо надання населенню соціальних допомог, житлових субсидій у 2019 році. Всю інформацію з актуальних питань призначення соціальних та компенсаційних виплат управління соціального захисту населення висвітлює в місцевих засобах масової інформації, на офіційному сайті управління, на інформаційних стендах у приміщеннях управління та комунальних підприємств міста. Щодня спеціалістами управління здійснюється прийом громадян з правових питань.

Члени МКМР взяли активну участь в обговоренні пріоритетних питань та вносили пропозиції щодо удосконалення роботи міської координаційно – методичної ради» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень