Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з головами квартальних комітетів міста

Дата: 31.10.2018 13:54
Кількість переглядів: 609

Фото без описуПід головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, за участі секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення нашого міста – головами квартальних комітетів міста.

Про основні вимоги Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 року №841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»,  інформувала начальник управління соціального захисту населення Алла Миколаївна Волошина. Доповідач проінформувала про  зміни в порядку нарахування та призначення житлових субсидій, що відбулися у зв’язку з набранням чинності зазначеної постанови. 

Алла Миколаївна повідомила також про те, що з 25.10.2018 року розпочато перші перерахування на карткові рахунки коштів, що були зекономлені громадянами (якщо зекономлене опалення, то розмір переплати (у межах вартості 100 м3 газу або 150 кіловат електроенергії — залежно від опалення будинку) перерахують на особовий рахунок одержувача субсидії у банківській установі). Проте, щоб отримати ці гроші, потрібно подати до 1 вересня кожного року заяву про це до органу, що призначив субсидію. Прийом таких заяв продовжено до 01.11.2018 року із зазначенням причин несвоєчасного звернення до управління соціального захисту. Алла Миколаївна а також головний спеціаліст управління соціального захисту населення Наталія Борисівна Купріянова наголосили на необхідності чіткого та повного заповнення бланків заяви й декларації, що подаються для оформлення субсидії; відповіли на численні запитання голів квартальних комітетів.

Директор територіального центру ( надання соціальних послуг) м.Знам’янка Тетяна Миколаївна Костікова детально ознайомила присутніх із видами соціальних послуг, що надаються, а також відділеннями, що працюють у закладі. Звернулася до присутніх з проханням надавати інформацію щодо осіб похилого віку, одиноких, які потребують допомоги. Практичний психолог установи, Наталя Григорівна Шайдюк, довела до відома присутніх інформацію щодо послуги психолога, яка надається територіальним центром.

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Василівна Біліченко ознайомила присутніх голів квартальних комітетів з перебігом процесів децентралізації влади та реалізації закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території України та області. Відповіла на запитання присутніх.  Звернула увагу на можливість отримання актуальної інформації з питань децентралізації за допомогою офіційних веб-сайті центральних органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та відомств, органів державної влади та місцевого самоврядування тощо.

Під час обговорення питання підготовки об’єктів благоустрою, інженерних мереж, дорожньо-транспортної мережі міста до  стабільного функціонування та роботи в осінньо-зимовий період, в.о. начальника управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Сергій Володимирович Усатенко повідомив про стан виконання заходів, що були заплановані, як протягом поточного року, так і під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Відповів на запитання присутніх. Прийняв до уваги зауваження та пропозиції, що були висловлені присутніми. Проінформував про порядок подачі заяв на обрізу та видалення зелених насаджень. 

На запитання присутніх щодо роботи ЗВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», відповів головний інженер підприємства Віктор Олександрович Єрьоменко. 

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко довів до відома присутніх, що у 2018 році, з 82 млн. грн., потреба в яких була на початок року для виконання робіт в житлово-комунальному господарстві міста, міською радою було затверджено тільки 22 млн. грн., а такі необхідні зміни щодо збільшення фінансування галузі, були внесені міською радою у серпні 2018 року, що поставило під загрозу їх своєчасне освоєння. Відзначив, що буде підготовлено узагальнену пропозицію щодо переліку об’єктів житлово-комунального господарства міста, що потребують фінансування з міського бюджету у 2019 році та подано на розгляд фінансового управління, депутатів міської ради  під час підготовки проекту рішення міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік». Сергій Іванович повідомив присутніх про зміни, що були затверджені 26.10.2019 року депутатами міської ради під час розгляду проекту рішення щодо внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. Відзначив, що всі заплановані роботи будуть проводитись та продовжуватимуться допоки вимоги технологічних процесів їх виконання будуть витримуватися. Подякував присутнім головам квартальних комітетів за їх плідну працю, небайдужість до проблем нашого рідного міста. 

У різному, начальник юридичного відділу Юрій Володимирович Данільченко надав роз’яснення щодо вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про військові комісаріати»,  відповідно до якої військові комісаріати відповідно до покладених на них завдань співпрацюють з місцевими держадміністраціями, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування з питань військового обліку військовозобов’язаних, у тому числі резервістів, а також призовників та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. 

Секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко довела до відома присутніх зміст протокольного доручення Кіровоградської ОДА щодо співпраці членів органів самоорганізації населення міста та представників відділу поліції  в частині своєчасного повідомлення за телефоном «102» про факти спалювання листя, сміття тощо, що можуть бути виявлені на території міста. 

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення,  депутат міської ради Володимир Васильович Мацко у своєму виступі наголосив, що наразі триває пошук найперспективніших варіантів розвитку КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» в контексті об’єднавчого процесу, а саме: припинення в результаті реорганізації Знам’янської центральної районної лікарні шляхом приєднання  до комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка». Відмітив, що наразі триває перехідний період. Надав присутнім інформацію про номери телефонів: приймальня в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка»  - 0522- 6-34-23, чергового лікаря корпусу №1 закладу по вулиці Трудовій – 05233-6-24-44, чергового лікаря корпусу №2 по вулиці Гагаріна – 05233-2-23-56). Володимир Васильович у своєму виступі наголосив, що держава дала два роки на завершення реформування галузі охорони здоров’я. Відмітив, що якість послуг залежить від фінансування галузі та фаховості лікарів. Відповів на запитання голів квартальних комітетів. 

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Василівна Біліченко повідомила про бюджетні пропозиції, що подані відділом для формування потреби у фінансуванні на 2019 рік з метою організації ведення діловодства членами органів самоорганізації населення ( придбання канцелярських товарів) та заохочення до роботи на громадських засадах ( виплата щорічної одноразової матеріальної допомоги). Також, Наталія Василівна звернулася до присутніх з проханням уточнення даних щодо адрес домоволодінь, що входять в межі, затверджених міською радою, квартальних комітетів міста.

Протокол наради, із узагальненими пропозиціями присутніх буде передано на розгляд відповідальних виконавців.

На нараді також були присутні та прийняли участь у обговоренні питань порядку денного: 20 голів квартальних комітетів міста  та 1 секретар будинкового комітету, перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Анатолійович Гребенюк, керівник КП «Знам’янський ККП» Олег Миколайович Чернявський, депутати міської ради Ігор Григорович Грінченко та Роман Семенович Кондратьєв, начальник служби мереж Знам’янського УЕГГ Віктор Григорович Костенко, Ігор Борисович Муравський - в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка», головний спеціаліст, службовеуб Знам’янського ОМВК Валентина Тимофіївна Савкунова.

Начальник відділу 
забезпечення діяльності
міської ради Біліченко Н.В.

                                                                         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень