Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Уряд визнав спроможними ще 72 ОТГ

Дата: 18.07.2018 13:53
Кількість переглядів: 509

Фото без описуУряд прийняв рішення про визнання спроможними ще 72 об’єднаних територіальних громад в низці областей. Рішення прийняте на виконання Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”.

Визнано спроможними об’єднані територіальні громади, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбулися 24 грудня 2017 року та 29 квітня 2018 року, а також громади, утворені навколо населених пунктів, визначених перспективними планами формування територій громад областей адміністративними центрами об’єднаних територіальних громад відповідно до частини четвертої статті 9 Закону.

Відтепер вони зможуть повноцінно здійснювати свої самоврядні повноваження, використовувати відповідні механізми, передбачені Бюджетним та Податковим кодексами України для забезпечення їх належного функціонування, а також мають можливість добровільного приєднання до цих ОТГ.

Зокрема, спроможними в Кіровоградській області визнано дві громади:

Дмитрівська, с. Дмитрівка Знам’янський район

Новопразька, смт Нова Прага, Олександрійський район

Нагадаємо, що на цей час по Україні утворено 753 ОТГ, визнано спроможними вже 653 ОТГ, 48 з яких очікують рішення ЦВК про проведення перших виборів.

Джерело: сайт Кіровоградської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень