Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з головами та секретарями будинкових комітетів міста

Дата: 31.10.2018 13:52
Кількість переглядів: 547

Фото без описуПід головуванням секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення нашого міста – головами та секретарями будинкових комітетів міста.

На початку наради Наталія Миколаївна, від імені міського голови Сергія Івановича Філіпенка, міської ради та її виконавчого комітету, себе особисто, привітала секретаря будинкового комітету Замашного Валерія Володимировича з ювілейною датою від Дня народження, яку він відзначив нещодавно. Побажала йому успіхів та наснаги, підтримки мешканців будинків, де його обрано секретарем будинкового комітету. Подякувала за активну життєву позицію та роботу на громадських засадах.

Начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій №7  Знам’янського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталя Василівна Кучер проінформувала присутніх про те, що наразі збільшується кількість громадян, які, через відсутність страхового стажу визначеного законодавством, мають право на пенсію. Повідомила про можливості, що встановлені законом, і дадуть право на призначення пенсій (купити необхідну кількість страхового стажу для виходу на пенсію за ті періоди, коли не було страхових внесків або допрацювати стаж).   Наталя Василівна також інформувала про те, що наразі існує можливість для громадян, що працюють за кордоном, на  укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та сплату ЄСВ ( єдиний соціальний внесок). Доповідач відповіла на запитання присутніх, та відзначила, що діючі зміни пенсійного законодавства набрали чинності з жовтня 2017 року. З 01.12.2018 року, у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму, буде проведено перерахунок тих пенсій, які від нього залежать. Наступний перерахунок пенсій заплановано провести з 01.03.2019 року.

Про основні вимоги Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2018 року №841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»,  інформувала начальник управління соціального захисту населення Алла Миколаївна Волошина. Доповідач проінформувала, що  зміни в порядку нарахування та призначення житлових субсидій, що відбулися у зв’язку з набранням чинності зазначеної постанови, введені в дію з 01.10.2018 року. Алла Миколаївна повідомила також про те, що, як відомо, Кабінетом Міністрів України заплановано почати  монетизацію субсидій з 01.01.2019 року. Відповіла на запитання присутніх та повідомила, що більш детальні роз’яснення можна отримати у фахівців управляння соціального захисту міськвиконкому.

Завідувач відділення соціальної допомоги вдома  територіального центру ( надання соціальних послуг) м.Знам’янка Марія Володимирівна Шульга ознайомила присутніх із видами соціальних послуг, що надаються, а також з переліком відділень, що працюють у закладі. Звернулася до присутніх з проханням надавати інформацію щодо осіб похилого віку, одиноких, які потребують допомоги. Зазначила, в установі введено посаду та надається послуга психолога. Відповіла на запитання присутніх щодо періодичності з якою можна звертатися за наданням послуг, контактного телефону установи, порядку надання послуг тощо. Голови та секретарі будинкових комітетів надали пропозицію щодо підготовки та розповсюдження інформаційної листівки з   переліком послуг, що надаються територіальним центром. 

Начальником відділу забезпечення діяльності міської ради Наталією Василівною Біліченко була надана присутнім інформація щодо впровадження процесів децентралізації влади та реалізації закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території України та області. 

Отримали присутній також інформацію щодо проведеного наприкінці липня, першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Коваленком першого у цьому році засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування ОТГ в області та основних питань, що на ньому піднімалися.  У своєму виступі наголосила Наталія Василівна й на тому, що 11.11.15 було прийнято розпорядження КМУ №1159-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області».  19 липня 2017 р., розпорядженням КМУ №491-р «Про внесення змін до деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України», перспективний план формування територій громад Кіровоградської області затверджений зі змінами. Знам’янська територіальна громада з адміністративним центром територіальної громади - м. Знам’янка входить до Переліку спроможних територіальних громад Кіровоградської області. До складу спроможної територіальної громади входять Знам’янська та Знам’янська Друга територіальна громади. Міським головою Сергієм Івановичем Філіпенком у 2016 році було повторно направлено пропозиції до 13 сіл Знам’янського району та смт. Знам’янка Друга щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду. У зв’язку з тим, що на території Знам’янського району наразі створено Дмитрівську ОТГ, а також тривають перемовини в інших сільських радах щодо створення  об’єднаних територіальних громад, пропозиція Знам’янської міської ради до сіл району щодо створення ОТГ по принципу «один район-одна громада» не знайшла свого відображення.  На даний час в м.Знам’янка відсутній проект рішення міської ради про об’єднання з будь-якою радою на території району чи області. До Знам’янської міської ради не зверталися територіальні громади Знам’янського району чи Кіровоградської області з ініціативою щодо об’єднання зі Знам’янською міською радою з адміністративним центром в м. Знам’янка.

Поряд з тим,  продовжується висвітлення даних процесів на сайті міської ради. Секторальні реформи, що запроваджені та тривають в державі, продовжують втілювати на території міста структурні підрозділи апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради. Децентралізація – це не просто об‘єднавчі процеси, це – процес зміни системи управління на місцях, - наголосила Наталія Василівна у своєму виступі.

Доповідач звернула увагу на можливість отримання актуальної інформації з питань децентралізації за допомогою офіційних веб-сайті: Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кіровоградської обласної ради, Асоціації міст України, сайт «Децентралізація», сайт Знам’янської міської ради тощо.

В.о. начальника управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Сергій Володимирович Усатенко повідомив про стан виконання заходів, що були заплановані, як протягом поточного року, так і під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Сергій Володимирович відповів на запитання присутніх. Відзначив, що управлінням буде підготовлено узагальнену пропозицію щодо переліку об’єктів житлово-комунального господарства міста, що потребують фінансування з міського бюджету в 2019 році та подано на розгляд фінансового управління під час підготовки проекту рішення міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік».
На запитання голів та секретарів будинкових комітетів також відповідали:  керівник КП «Знам’янський ККП» Олег Миколайович Чернявський, Олександр Сергійович Шишацький – інженер ВТВ Знам’янського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград»   (щодо причин підвищення вартості послуг водопостачання та водовідведення, що заплановано на початок 2019 року  та громадського обговорення даного питання, яке наразі триває; про необхідність здійснення заявок через цілодобову диспетчерську службу та номер її телефону); начальник служби мереж Знам’янського УЕГГ Віктор Григорович Костенко ( щодо балансової належності мереж газопостачання житлових будинків).

У різному, секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко довела до відома присутніх зміст протокольного доручення Кіровоградської ОДА щодо співпраці членів органів самоорганізації населення міста та представників відділу поліції  в частині своєчасного повідомлення за телефоном «102» про факти спалювання листя, сміття тощо, що можуть бути виявлені на території міста. Начальник сектору превенції Знам’янського відділу поліції Сергій Анатолійович Самофал роз’яснив, що повідомлення приймаються черговим служби «102» в м.  Кропивницькому, передаються на місце, де дільничний Знам’янського відділу поліції виявляє особу правопорушника та складає відповідний протокол, а громадянин притягується до адміністративної відповідальності. Повідомив про суми штрафів, що можуть бути накладені на правопорушників.

Голова Координаційної ради по впровадженню та реалізації Громадського бюджету м.Знам’янка, депутат міської ради Сергій Васильович Лєвінте звернувся до присутніх з проханням прийняти участь в голосуванні за доопрацьовані проекти, що подані в рамках впровадження та реалізації Громадського бюджету м.Знам’янка у 2018 році. Сергій Васильович відповів на запитання присутніх та коротко ознайомив зі змістом та вартістю проектів, що подані у 2018 році. Надав інформацію про визначені місця  пунктів для голосувань. Для того, щоб проголосувати за один з проектів, мешканцям міста необхідно зареєструватися за допомогою BankID на електронній платформі https://znam-budget.e-dem.in.ua/#a, обрати проект із загального переліку та проголосувати за нього, або прийти з паспортом до пункту голосування та після заповнення необхідної форми, проголосувати за обраний проект. Пункти для голосуванні розташовані за адресами: вул. Маяковського, 40, приміщення бібліотеки (окрім п’ятниці, суботи); вул. Олени Теліги, 10, приміщення бібліотеки (окрім неділі, понеділка); вул. Михайла Грушевського, 19, приміщення виконавчого комітету Знам’янської міської ради (окрім суботи, неділі).

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення,  депутат міської ради Володимир Васильович Мацко у своєму виступі наголосив, що наразі триває пошук найперспективніших варіантів розвитку КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» в контексті об’єднавчого процесу, а саме: припинення в результаті реорганізації Знам’янської центральної районної лікарні шляхом приєднання  до комунального закладу «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка».

Відмітив, що наразі триває перехідний період. Надав присутнім інформацію про номери телефонів: приймальня в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка»  - 0522- 6-34-23, чергового лікаря корпусу №1 закладу по вулиці Трудовій – 05233-6-24-44, чергового лікаря корпусу №2 по вулиці Гагаріна – 05233-2-23-56). 

На запитання щодо місць розташування відділень після об’єднання, своєчасного реагування на звернення громадян тощо, відповів в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Ігор Борисович Муравський. Ігор Борисович довів до відома присутніх інформацію щодо вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, яка, відповідно до реформи галузі охорони здоров’я, надається в очолюваному ним закладі. Повідомив, що буде підготовлено статтю в засоби масової інформації та доведено до відома населення про адреси та приміщення, де розташовуються відділення міської лікарні.

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Василівна Біліченко повідомила про бюджетні пропозиції, що подані відділом для формування потреби у фінансуванні на 2019 рік з метою організації ведення діловодства членами органів самоорганізації населення ( придбання канцелярських товарів) та заохочення до роботи на громадських засадах ( виплата щорічної одноразової матеріальної допомоги). Присутні надали пропозиції щодо видів канцелярських товарів, що їм потрібні для роботи.

До присутніх голів та секретарів будинкових комітетів, із словами вдячності за плідну співпрацю, звернулася секретар Знам’янської міської ради Наталія Миколаївна Клименко. Наталія Миколаївна  відзначила, що в сучасних умовах переходу на управління багатоквартирними будинками, які спрямовані на стимулюванням нових суб’єктів господарювання до виходу на ринок управління багатоквартирними будинками та гарантування співвласникам можливості самостійно й вільно обирати управителя, а також умови надання послуги з управління багатоквартирним будинком, відповідальною залишається роль голови та секретаря будинкового комітету, які є представниками мешканців будинків, та, як ніхто інший, обізнані з проблемами своїх будинків. 

Протокол наради, із узагальненими пропозиціями присутніх буде передано на розгляд відповідальних виконавців.

На нараді також були присутні та прийняли участь у обговоренні питань порядку денного: 17 секретарів та 10 голів будинкових комітетів міста, перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Анатолійович Гребенюк, депутат міської ради Олег Борисович Тітарєв, представники засобів масової інформації. 

Начальник відділу 
забезпечення діяльності
міської ради Біліченко Н.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень