Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк

Дата: 12.03.2018 13:51
Кількість переглядів: 1618

Фото без описуТарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. 

Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. В день народження Тараса дорослі і діти йдуть до його пам’ятника , щоб покласти квіти, поставити свічку, почитати вірші, поспівати пісень, вшанувати великого Кобзаря. Не залишились осторонь цієї визначної події і вихованці Знам’янської дитячої музичної школи ім. М В. Лисенка.

Фото без опису9 березня  2018 року в закладі був проведений відкритий урок – захід з вихованцями 3 – 5 класів до Дня народження Тараса Шевченка, який підготувала викладач музичної літератури Стороженко Т. Ф. Тетяна Федорівна звернула увагу учнів на основні періоди життя поета та його творчість. Презентацію картин Шевченка демонструвала бібліотекар – секретар школи Лисенко Аліна Володимирівна. 

А у виконанні викладачів музично – теоретичного відділу Малініної Д. О., Потапчук Л. Я., Тихонюк О. В. та концертмейстера Бодні Н. А. звучали пісні на слова великого поета: «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Породила мати сина», «Не щебечи, соловейку». Фінальною нотою уроку стала невмируща пісня  «Реве та стогне Дніпр широкий», яка стала своєрідним гімном українців. 

Фото без описуЦілий світ, не тільки Україна, сьогодні вшановують пам'ять великого Кобзаря, в кожній оселі читають, перечитують настільну книгу Т. Г. Шевченка «Кобзар». Його творчість, пам'ять про нього не вмре ніколи.                                                                         
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень