Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сергій Кузьменко: "Реформа децентралізації влади, ініційована Президентом, є найуспішнішою"

Дата: 04.06.2018 13:17
Кількість переглядів: 556

Про це заявив голова обласної державної адміністрації під час засідання першої сесії Приютівської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

На початку засідання депутати новоствореної громади та селищний голова прийняли присягу та отримали тимчасові посвідчення. Селищний голова Андрій Коломійцев, звертаючись до депутатів, відзначив, що держава переживає шлях реформування і оновлення системи органів місцевого самоврядування. Крім того, селищний голова поставив як перед собою, так і перед депутатським корпусом амбітну мету "зробити Приютівську територіальну громаду одну із кращих в Україні".

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко подякував депутатському корпусу та сільським головам, які підтримали створення Приютівської селищної об'єднаної територіальної громади. За його словами, децентралізація - це можливість людям у своїй громаді обирати собі владу, збирати податки і ефективно їх використовувати на розвиток ОТГ, відмітивши, що "потрібно і створювати економічні передумови щоб громада розвивалася".

"Реформа децентралізації влади, ініційована Президентом, є найуспішнішою", -наголосив голова обласної державної адміністрації на депутатському засіданні. Він запевнив, що держава і надалі підтримуватиме створення ОТГ, підтримуватиме уже діючі громади. "Ця підтримка підкріплюватиметься реальними справами. І уже у цьому році ви отримаєте фінансовий ресурс із державного бюджету на різні проекти.

Плануємо збудувати нову сучасну амбулаторія. Нові міні-футбольні поля збудуємо для розвитку дитячого спорту. У цьому році і надалі ми з вами разом продовжуватимемо ті позитивні зміни та реформи у охороні здоров'я, в освіті, створення сучасної інфраструктури", - зазначив голова облдержадміністрації . "Тоді кожен зрозуміє, що створення ОТГ - це правильний крок", – підсумував він.

Наостанок Сергій Кузьменко закликав селищного голову та новобраний депутатський корпус відкинути усі політичні амбіції заради однієї партії, назва якої Україна. "Радив би вам усім залиши партійні прапори до наступних виборів.

Депутати та голова тепер особисто відповідають за тих хто за вас проголосував і хто не проголосувавав - ви тепер відповідаєте за всю громаду".

Джерело: сайт Кіровоградської ОДА
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень