Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Меморіальний захід відбувся у м.Знам’янка біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні

Дата: 25.11.2018 12:01
Кількість переглядів: 367

Фото без описуБільшого страхіття, ніж Голодомор, уявити важко. Саме тому, – у День пам’яті жертв голодоморів – вся велика знам’янська громада віддала данину шани та пам’яті тим, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки.

Звертаючись до присутніх, перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна зазначила: «Голодомор – це національна трагедія усіх українців. Про його події на території нашого міста та району свідчать численні архівні документи.

Фото без описуСаме вони і розповідають про людські долі тих часів. Смерть від голоду – страшна. Але страшнішим за неї є забуття. Наслідки трагедії завжди будуть частиною нашої національної пам`яті».

Вже традицією стало проводити у День пам’яті жертв голодоморів загальноукраїнську хвилину мовчання. Тож, разом із усією українською Фото без описугромадою, представники знам’янської громади схилили голови в глибокій жалобі за нашими співвітчизниками, які загинули голодною смертю, аби зберегти пам’ять про них заради миру та злагоди в соборній незалежній Україні.

Фото без описуЗаупокійну літію відправив настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ Іван Проць, а присутні на мітингу покладали до пам’ятного знаку жетрвам Фото без описуголодоморів та політичних репресій живі квіти та лампадки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень