Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики

Дата: 06.12.2018 11:59
Кількість переглядів: 887

Фото без описуПід головуванням голови комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики Олексія Луц, за участі секретаря міської ради Наталії Клименко, відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики ( гол. О.Луц).

На порядок денний комісії було винесено питання співпраці Знам’янської міської ради та Знам’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Голова постійної комісій Олексій Луц та члени комісії та порушили питання необхідності проведення діалогу та пошуку шляхів вирішення проблемних питань, що наразі існують. 

Ігор Прохніцький визначив дві основні проблеми, що потребують вирішення: 

необхідність виділення коштів з міського бюджету для облаштування по місту камер відео спостереження, що наразі є одним з пріоритетних напрямків роботи по області;

відсутність  бюджетних призначень для Знам’янського відділу поліції у поточному році ( за рахунок коштів субвенції з міського бюджету державному бюджету на здійснення заходів відповідно до Програми економічного і соціального розвитку міста Знам’янка на 2018 рік). 

Ігор Віталійович наголосив на тому, що відділ поліції двічі звертався до Знам’янської міської ради у 2018 році щодо виділення коштів для придбання ПММ тощо, але, на превеликий жаль, кошти міською радою так і не  були виділені. 

Депутат міської ради Сергій Лєвінте  звернувся із запитаннями щодо:

  • кількості точок, що необхідно облаштувати камерами відео спостереження по місту;
  • орієнтовної вартості придбання обладнання для облаштування точок відео спостереження по місту;
  • потреби обслуговування систем відео спостереження,  у разі їх встановлення;
  • можливості доступу до інформації з камер відео спостереження мешканцям міста;
  • причин не підтримання частиною депутатів рішення щодо виділення коштів відділу поліції;
  • фінансування відділу поліції з обласного, державного, районного бюджетів та питомої ваги коштів міського бюджету у загальному обсязі фінансування підрозділу;
  • можливості  перереєстрації юридичної адреси Знам’янського відділу поліції з міста Знам’янки до Дмитрівської ОТГ.

Сергій Васильович висловив думку про необхідність відновлення діалогу між депутатським корпусом та відділом поліції. Вжити всіх можливих превентивних заходів та не допустити втрат міського бюджету ( орієнтовно 2.0 млн. грн. складуть у 2019 році надходження від ПДФО), що можуть виникнути у разі  перереєстрації юридичної адреси Знам’янського відділу поліції з міста Знам’янки до Дмитрівської ОТГ. Запропонував звернутися, від імені комісії, з відкритим листом до депутатів міської ради ( текст додається).
Начальник Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький проінформував про:

мінімально необхідну кількість точок та камер відео спостереження, що необхідно встановити по місту; 
вартість камер відео спостереження з роздільними властивостями (огляд в різні сторони) та камер відео спостереження, що здійснюють загальний огляд;
обсяг коштів, що були виділені Суботцівською сільською радою;
кількість паливно-мастильних матеріалів, що отримує Знам’янський відділ поліції в місяць від Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.
Ігор Віталійович також проінформував, що за кошти, отримані з міського бюджету у 2017 році, відділом було придбано паливно-мастильні матеріали, таким чином був утворений необхідний резерв та забезпечено можливість безперешкодного виконання покладених на відділ функцій та повноважень. Отримали присутні інформацію й про поточні проблеми щодо комплектації автотранспортних засобів, їх кількості, технічного стану, потреби в ремонті та оновленні тощо. Ігор Прохніцький відповів на запитання  депутатів.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів-начальник фінансового управління Галина Лихота повідомила, що відповідно до звернень відділу поліції, проектами рішень щодо змін до міського бюджету двічі було запропоновано виділити кошти у сумі 200.0 тис. грн. Дана пропозиція не знайшла необхідної підтримки в депутатському корпусі, рішення з даного питання не було затверджено. Роз’яснила порядок звітування про використання коштів субвенції з міського бюджету державному бюджету. Галина Вікторівна навела дані щодо надходження коштів від сплати ПДФО від відділу поліції у 2017 році та за 8 місяців 2018 року. Запропонувала відділу поліції, під час підготовки відповідно звернення щодо виділення коштів Знам’янською міською радою у 2019 році, надати більш детальне обґрунтування необхідності виділення коштів з місцевого бюджету. 
Заступник начальника Знам’янського відділу поліції Сергій Котига наголосив на тому, що відділ поліції користується  у своїй роботі міською мережею Інтернет, а тому, на його думку, місцеві провайдери будуть зацікавлені у співпраці та нададуть  можливість оглядового доступу до інформації з камер відео спостереження мешканцям міста. Наразі, відзначив Сергій Володимирович, інформація з камер відео спостереження, що встановлена на даху Міського палацу культури, є загальнодоступною ( дані виведені як в інтернет так і передаються на відділ поліції). Відповідаючи на запитання, повідомив про стан справ, що були порушені та стосувалися депутата Олега Рубана. Проінформував про переваги та  підтримав думку щодо необхідності розробки Міської програми «Безпечне місто». Повідомив про досвід інших міст, навів приклади щодо забезпечення своєчасного реагування та збільшення вірогідності розкриття злочинів у разі облаштування більшої кількості точок відео спостереження ( Південний та Північний мікрорайони міста, на в’їздах та виїздах з міста тощо).

Секретар постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики С.Каратєєв порушив питання відновлення світлофорів в місті; боротьби із самогоноварінням; необхідності підтримки депутатами виділення коштів з місцевого бюджету для  відділу поліції; відповідальності депутатів міської ради за прийняття рішень тощо.

Голова постійної комісії Олексій Луц звернувся із пропозицією щодо включення до робочої групи з розробки Міської програми «Безпечне місто» фахівця Знам’янського відділу поліції.

Заступник начальника Знам’янського відділу поліції Сергій Котига запропонував свою кандидатуру, як представника відділу, та висловив думку щодо необхідності визначення відповідального виконавця – головного розпорядника бюджетних коштів (один із структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради), який  буде здійснювати реалізацію заходів Програми «Безпечне місто».

Сергій Лєвінте запропонував переглянути практику інших міст України, а депутатам міської ради, спільно з відділом поліції, підготувати проект Міської програми «Безпечне місто».

Секретар міської ради Наталія Клименко, повідомила присутнім, що відділом економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі (начю І.Кузіна),  відповідно до листа начальника Знам’янського ВП ГУНП в Кіровоградській області Прохніцького І.В. від 16.10.2018р. №12358/115-18, на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», ст.153  Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового,  коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розроблено проект рішення міської ради «Про заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива (крім безалкогольного) на території міста Знам’янка у нічний час». Триває процедура погодження проекту рішення, як регуляторного акту.

Також, секретер  міської ради, проінформувала, що проектом рішення міської ради «Про затвердження плану роботи міської ради на 2018 рік» передбачено ( за згодою) заслухати інформацію Знам’янського відділу поліції про роботу підпорядкованого підрозділу щодо виконання наданих повноважень у березні 2019 року. 

Підсумовуючи роботу засідання, Наталія Миколаївна наголосила на тому, що міська рада зацікавлена у співпраці з міським відділом поліції. Висловила сподівання, що депутати, як представники територіальної громади, підтримують розробку Міської програми «Безпечне місто», тому, що захист та безпека мешканців міста є для них важливими.

Усі присутні члени комісії висловили одностайну думку про необхідність співпраці між Знам’янською міською радою та Знам’янським відділом поліції.

 За результатами роботи,  надано висновки та рекомендації, а саме: 
 направити відкритий лист від постійної комісії до депутатів міської ради;
розробити Меморандум намірів між Знам’янським відділом поліції, Знам’янською міською радою, виконавчим комітетом та громадськістю;
розробити, спільно із  Знам’янським відділом поліції, програму «Безпечне місто»;
 рекомендувати міській раді підтримати фінансування Знам’янського відділу поліції.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради О.Луц, С.Лєвінте, С.Каратєєв – члени постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики,  І.Прохніцький – начальник Знам’янського відділу поліції, С.Котига – заступник начальника Знам’янського відділу поліції, Г.Лихота – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління.

З ходом проведення засідань постійних комісій ради, причинами відсутності депутатів на них,  змістом висновків та рекомендацій постійних комісій, кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».


Начальник відділу забезпечення діяльності 
міської ради  
Н.Біліченко
 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень