Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Новини. Децентралізація.

Дата: 22.01.2019 11:52
Кількість переглядів: 477

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ????????????. ???µ???µ???????°?»???·?°??????.«Ми підходимо до такого часу, коли треба діяти рішуче», - В’ячеслав Негода народним депутатам

У Мінрегіоні сподіваюся, що парламент і надалі активно підтримуватиме реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Про це під час «години запитань до Уряду» у Верховній Раді України сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода. Він подякував парламентарям за підтримку децентралізації і закликав згуртуватися довкола розгляду важливих законопроектів, прийняття яких відкриє дорогу новому етапу реформи.

«Ми підходимо до такого часу, коли треба діяти рішуче. Чергові місцеві вибори у 2020 році мають відбутися на новій територіальній основі громад і районів. Адмінтерустрій, який є сьогодні, прийнятий ще за часів Радянського Союзу і не відповідає сучасним потребам. Необхідно прийняти не тільки закон про засади адмінтерустрою, але й відповідні зміни до Конституції України. Ми сподівалися, що Верховна Рада України визначиться стосовно цього і залишить за собою юридичну можливість внести зміни ще в цьому скликанні. Але все залежить від вас», - сказав В’ячеслав Негода, звертаючись до народних депутатів.

Він також поінформував, що за дорученням Прем’єр-міністра України, буде здійснено перевірку діяльності двох районних державних адміністрацій у Чернівецькій області, щодо яких надійшли скарги від місцевих мешканців про блокування реформи.

Джерело: сайт «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень