Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено тренінг на тему «Програмно-цільовий метод бюджетування на місцевому рівні»

Дата: 02.11.2018 11:49
Кількість переглядів: 543

Фото без описуВідповідно до пункту 18 розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України сільські, селищні та міські (міст районного значення) ради мають складати проекти їх місцевих бюджетів на 2019 рік у програмно-цільовому форматі. 

У зв’язку з чим фінансовим управлінням 31 жовтня поточного року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Лихоти Г.В. за участі заступника начальника фінансового управління Лепетко О.М. було проведено тренінг на тему «Програмно-цільовий метод бюджетування на місцевому рівні» з представниками Знам’янської Другої селищної ради за участі селищного голови Москаленка С.Б.

На тренінгу було наголошено про правові підстави запровадження програмно-цільового методу та основні нормативні акти, що регламентують застосування його на місцевому рівні, також надано перелік наказів про затвердження Типових переліків бюджетних програм і результативних показників. 

Окремо було оговорено тематику бюджетної програми, як основи програмно-цільового методу, а саме: результативні показники виконання бюджетних програм, формування коду програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів для бюджетної програми, паспорт бюджетної програми, моніторинг та оцінка ефективності виконання бюджетних програм (мета, завдання, застосування результатів на практиці). 

Також було розглянуто питання підготовки бюджетних запитів для складання проекту селищного бюджету на 2019 рік та прогнозу селищного бюджету  на 2020-2021 роки за новою формою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень