Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Перший заступник міського голови В.Загородня взяла участь у Міжрегіональній нараді з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року

Дата: 17.05.2019 11:44
Кількість переглядів: 471

Перший заступник міського голови В.Загородня взяла участь у Міжрегіональній нараді з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року, яка відбулася у м.Дніпро.

15 травня 2019 року у Дніпровській обласній дитячій клінічній лікарні відбулася міжрегіональна нарада з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року за участю  в.о. міністра охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Уляни Супрун, заступника міністра охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Павла Ковтонюка, Голови Національної служби здоров’я України Олега Петренка. 

У нараді взяли участь голови Госпітальних рад госпітальних округів; голови обласних і міських департаментів/управлінь/відділів охорони здоров’я, головні лікарі багатопрофільних лікарень, обласних пологових будинків та перинатальних центрів, представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України, Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». 

Відповідно до положень Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” (далі - Закон) з 2020 року в Україні запроваджується програма медичних гарантій. У межах програми медичних гарантій буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів. 

Програма медичних гарантій буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів, передбачених ст.4 Закону за відповідними напрямами, в тому числі дітям до 16 років. З її впровадженням змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції, за рахунок якої відбувалося утримання закладів охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів за договорами про медичне обслуговування населення (далі - договори) з Національною службою здоров’я України (далі - НСЗУ), базуючись на принципі “гроші йдуть за пацієнтом”.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень