Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

50-й ювілей КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» у м. Знам’янка

Дата: 25.06.2018 11:43
Кількість переглядів: 907

Фото без описуЗ сивої давнини до нас надійшла легенда, що колись тут, у верхів'ях межиріччя Інгульця та Тясмину, на берегах звивистої річки Скельової, що на Кіровоградщині, оселилось плем'я, котре ніколи не знало хвороб. Жили світлочолі велетні до двохсот років.

Здоров'я і силу люди черпали з чудодійного джерела, яке без упину жебоніло з-під багатовікового дуба. Кришталево-прозора вода не замерзала в найлютіші морози, не втрачала своєї сили і найспекотнішого літа. Плем'я називало це джерело священним, у ньому купали немовлят, загартовуючи. їх на все життя...

Фото без описуСпливло відтоді чимало літ, а про життєдайне джерело згадують у цих місцях і сьогодні. Реальним відображенням цього є високоефективні наслідки оздоровлення хворих у Знам'янській бальнеологічній лікарні, ошатні корпуси якого понад 50 років прикрашають південно-східну частину м. Знам'янки.

Знам'янська обласна бальнеологічна лікарня функціонує на природних джерелах мінеральної радонової води, яка має, по заключенню Українського інституту курортології багатий хімічний склад і відноситься до води з середнім вмістом радону.

Фото без описуЩороку курс лікування та реабілітації тут проходять від 4,5 до 5 тисяч пацієнтів з різних регіонів України, а також з інших країн, зокрема, з Канади, США, Італії, країн Східної Європи.

І, днями Знам’янська бальнеологічна лікарня відзначила свято – 50 років від дня свого заснування. Привітати колектив лікарні на урочистості завітали: Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Сергій Філіпенко, перший заступник міського голови Валентина Загородня, секретар міської ради Наталія Клименко, помічник-консультант народного депутата України Фото без описуОлеся Довгого Андрій Іщенко, депутати міської ради, представники громадськості, медичної галузі.

Перед початком урочистостей на території лікарні відбулася ще одна знакова подія - встановлення пам’ятного знаку колишньому головному лікарю Шандрі Ганні Василівні на фасаді поліклінічного відділення лікарні КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» у м. Знам’янка.

Звертаючись до присутніх директор КП «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня» Володимир Джулай відзначив великий досвід та професіоналізм Ганни Василівни, завдячуючи якому в місті з’явився і запрацював такий унікальний і багатопрофільний лікувальний заклад, що наразі забезпечує надання кваліфікованої медичної допомоги, проведення якісного Фото без описукомплексного відновлюючого лікування стаціонарно і амбулаторно хворим всіх вікових категорій.

Заступник директора комунального підприємства "Знам"янська обласна бальнеологічна лікарня" Кіровоградської обласної ради.з медичної частини Наталія Пускай ознайомила присутніх з життєвим шляхом Ганни Василівни та Фото без описувідзначила, що саме її поради допомогли їй стати справжнім професіоналом у своїй справі.

Присутня на заході онука Ганни Василівни Лейла була запрошена для урочистого відкриття пам’ятного знаку.

Продовжилися урочистості у приміщенні Знам’янської бальнеологічної лікарні.

Фото без описуУ вітальному слові до колективу бальнеологічної лікарні Сергій Кузьменко відзначив, що свою популярність заклад отримав не лише завдяки унікальному поєднанню помірного клімату і цілющої води, а також завдячуючи людям, які там працюють, їх надзвичайній турботі про пацієнтів, та високому рівню медичних послуг.

Фото без описуГолова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко підкреслив, що на сьогодні Знам’янська бальнеологічна лікарня є однією із найпотужніших багатопрофільних  медичних закладів не тільки області, а й в Україні.

«Дорогі друзі, колеги, прийміть щирі вітання з ювілеєм. Ваша лікарня є потужним медичним закладом, є чим пишатися, в першу чергу, злагодженим колективом професіоналів. Здоров'я вам, добра, миру, розвитку і нових перемог на благо мешканців нашого міста», - зазначив у своєму виступі міський голова Сергій Філіпенко.

Фото без описуДо слів вітань долучився і помічник народного депутата України О.Довгого Андрій Іщенко.

Під час церемонії кращим працівникам лікарні були вручені відзнаки Кіровоградської ОДА, обласної ради, профспілкового комітету.
Також, не обійшлося і без подарунків від міської влади.

Фото без описуВ свою чергу Сергій Кузьменко, Олександр Чорноіваненко вручили директору КП «Знам'янська обласна бальнеологічна лікарня» Володимиру Джулаю сертифікати на 10 сучасних телевізорів для потреб закладу.

По завершенні урочистостей, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Сергій Філіпенко, помічник-Фото без описуконсультант народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко оглянули приміщення медичної установи.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень