Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вибори незабаром. Ви впевнені, що зможете проголосувати?

Дата: 12.02.2019 11:41
Кількість переглядів: 431

Фото без описуЗа 10 днів до  виборів виборчі дільниці отримають попередні списки виборців. Не пізніше як за 5 днів до голосування кожен із нас отримає іменне запрошення.

В запрошенні буде вказано, де (на якій дільниці і за якою адресою) ми зможемо проголосувати, а також – з якої години розпочне свою роботу для виборців  виборча  дільниці  і коли її завершить. 

І тепер доречне запитання: а якщо ви не отримаєте іменного запрошення взагалі?

Якщо ваше ім’я чи прізвище будуть вказані неправильно, це не є приводом до того, щоб ви не отримали бюлетень. Неточності, звичайно ж, треба виправляти. Для цього необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання ( в нашому випадку – до відділу ведення ДРВ Знам’янської міської ради). А ось якщо вас взагалі немає в базі реєстру виборців? Законом передбачено: ви можете внести свої дані до бази виборців, але  тільки в строк НЕ ПІЗНІШЕ ЯК ЗА 5 ДНІВ до дня виборів! ЗВЕРНІТЬ на це УВАГУ! 

І подумайте: можливо, вам й не треба чекати, поки вам принесуть іменне запрошення? Щоб завчасно  перевірити свої дані, можна звернутися безпосередньо до виборчої дільниці за місцем голосування, але тільки тоді, коли дільниця отримає попередні списки (нагадаємо, такі списки дільниця отримає за 10 днів до дня голосування).  

Можна й самому  перевірити свої дані в базі ведення Державного реєстру виборців. Перший спосіб перевірки: переглянути свої дані через інтернет в «Особистому кабінеті виборця»  на веб-сайті Державного реєстру виборців. Ваші дії, до слова, не залишаться непоміченими  працівниками  відділу ведення Державного  реєстру виборців за місцем вашого проживання. Тому можливі помилки у ваших даних будуть виправлені (якщо це буде підтверджено відповідними установами, - РАЦСом чи  Центром надання адмінпослуг, приміром). Але якщо ви не знайдете себе в базі даних взагалі, вам слід самому прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців (паспорт мати обов’язково!), але знову ж таки не пізніше ніж за 5 днів до дня виборів.

І другий спосіб: якщо ви не маєте можливості перевірити свої дані через «Особистий кабінет виборця», прийдіть самі до відділу ведення Державного реєстру виборців. І не відкладайте це на потім, бо ж у кращому випадку вам доведеться вистояти чергу до відділу ( адже  чим менше часу залишається до виборів, тим більше людей сюди звертаються). А в гіршому випадку (якщо до виборів залишатиметься менше 5 днів) ви вже просто  нічого не зможете змінити...

А тепер думайте, як вам краще вчинити, щоб не втратити можливість проголосувати на виборах!

Відділ ведення Державного реєстру виборців Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень