Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День хрещення Київської Русі.

Дата: 27.07.2018 11:40
Кількість переглядів: 547

Шановні знам'янчани!

28 липня, у день вшанування Рівноапостольного Князя Володимира, ми відзначаємо доленосну і знакову подію в історії нашої країни - День хрещення Київської Русі-України. Це свято духовно об'єднує українців, живить нашу віру в мир та добро на землі.  
Ця історична подія дала можливість Київській державі увійти в коло країн християнської цивілізації, які становили тоді ще не розділений європейський світ, стати складовою його інтелектуального і духовного надбання, рівноправним та визнаним суб’єктом міжнародних відносин.
Відтоді Київська Русь стала могутньою державою середньовічної Європи, яка відіграла велику роль як в історії східнослов'янських народів так і в світовій історії.
В різні часи люди звертаються до Бога зі своїми проблемами, бідами та печалями, посилаючи молитви до Всевишнього з надією на порятунок, на підтримку. Сьогодні крім особистих проблем до храму прихожани йдуть з проханнями миру для українського народу та відновлення  злагоди і взаєморозуміння між людьми. Народ України доволі натерпівся від поневірянь, від гніту, він в жорстокій боротьбі здобув незалежність і має право на мирне і щасливе життя.
Існує повір’я, що Бог не дає тих випробувань, які людина не спроможна витримати. Ми тримаємо удар, який випав на  долю нашої країни і  свято віримо, що Всевишній почує молитви матерів і пошле мир на нашу землю. Адже кожному буде по вірі його.
То ж не втрачаємо віри, укріплюємо її щирими молитвами, світлими помислами та богоугодними діяннями. Нехай наша віра ніколи не згасає, а приносить у кожну домівку теплоту, добро, щастя і любов!
В цей святковий день бажаю всім щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, миру та злагоди в родинах, міцного здоров’я, довголіття та єднання.
Нехай свято  хрещення Київської Русі послужить відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!

З повагою,
Міський голова                                                                                                                                                                     С.Філіпенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень