Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Майстер-клас з виготовлення маків – символу пам’яті і миру

Дата: 10.05.2019 11:33
Кількість переглядів: 771

Фото без описуРозцвітають маки навесні…
Як    вогонь горять вони у полі... 
Квіти пам’яті, як полум’я війни
Залишили вічність в них солдати...
Пам’ять серця... Пам’ять сивини.
Пам’ять тих, хто не вернулися з війни...
Залишились маками вони… 

Фото без описуСвято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане…

Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

З нагоди вшанування Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом в ІІ Світовій війні міська бібліотека-філіал №1 запросила на майстер-клас з виготовлення квітки маку з атласної стрічки усіх бажаючих і охочих попрактикуватись у міському парку відпочинку.

Діти та їх батьки Фото без описуопановували техніку виготовлення квітів з атласу, власноруч виготовляли прикрасу-символ та дізналися, чому саме мак символізує пам’ять та примирення від працівників бібліотеки.

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

Фото без описуДизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.

Графічне зображення є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Фото без описуВ результаті вийшли прекрасні квіти, які  всі прикріпили  біля серця в День пам`яті та примирення, тим самим віддавши шану героям  і пам`ять усім жертвам війни.

Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.                                                 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень