Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міські змагання з баскетболу 5х5 серед юнаків збірних команд закладів освіти міста

Дата: 02.03.2018 11:33
Кількість переглядів: 712

Фото без описуЗдавалося б, на перший погляд, простенька гра, основним завданням якої є влучне попадання м’яча  у кошик  супротивника, кільця, розміщеного та закріпленого на щиті, на висоті 3 метри 5 сантиметрів (10 футів) над майданчиком, виявилася досить складною, адже має безліч правил, що формувалися з 1932 року (Перші правила гри у баскетбол винайшов американець Джеймс Несміт), змінювалися та вдосконалювалися  до 2004 року. Тож,  майстерність, знання, витривалість  та спритність у грі з м’ячем – важливі  складові успішної гри. 

Сповнені азарту, жаги до перемоги, любові до спорту талановиті учні, скоординовані вчителями та тренерами, закоханими у власну справу -  розвиток фізичної культури і спорту шляхом виховання майбутніх Чемпіонів та Майстрів спорту багатої на таланти України, учасники команд закладів загальної середньої освіти три дні поспіль( 26, 27 та 28 лютого нинішнього року), змагалися за почесне право бути першими, а також гучні овації на адресу найкращого гравця команд-учасниць та неповторних емоцій від влучності та майстерності виконання «Триочкового кидка», що здійснюється  з відстані 6 метрів 75 сантиметрів (триочкової дуги), що приносять команді учасника додаткові призові бали. 

Підтримати та розділити з учасниками свята позитивні емоції завітали: начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Грекова Людмила Анатоліївна, головний спеціаліст відділу освіти Попова Тетяна Миколаївна, батьки учасників змагань та незмінний прихильник талановитих спортсменів, приватний підприємець Харченко Сергій Володимирович.

Фото без описуУ запеклій, хвилюючий та, сповненій емоцій боротьбі за право отримати перехідний Кубок команди переможця у міських змаганнях з баскетболу 5х5 серед юнаків 2018 року, змагалися 6 закладів загальної середньої освіти. 
В результаті змагань місця розподілилися між командами закладів освіти міста наступним чином:
•І місце – команда НВК «Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 2-ліцей»;
•ІІ місце – команда Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 7;
•ІІІ місце  - команда НВК «Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 3-гімназія»
•IV, V та VI місця посіли: Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г.Шевченка, Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 6 та Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 4.

Призером  у змаганні «Триочкового кидка» став Нівінчаний Антон, учень НВК «Знам’янська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 2-ліцей», отримавши диплом відділу освіти кращого гравця  у змаганнях «Триочкового кидка»  та подарунок від спонсора змагань, приватного підприємця Харченка С.В..

Найкращі гравці кожної з команд призерів отримали грамоти та цінні призи відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Начальник відділу освіти Л.Грекова у своєму виступі під час нагородження команд звернулася до учасників змагань, тренерів-викладачів комплексної дитячо-юнацької спортивної школи зі словами привітань та  величезної вдячності за бажання бути кращими, прагнення та чималі зусилля, які покладені для досягнення результату та перемог  у грі та, у першу чергу, над собою, що дає змогу отримати найвищий результат у найвідповідальніший момент. 

Завдяки професіоналізму та пильності головного судді змагань Добрянського Миколи Аврамовича, секретаря змагань Брижицької Світлани Владиславівни змагання пройшли на високому професійному рівні, залишивши приємні враження, що назавжди знайшли своє місце в історії спортивних досягнень закладів освіти міста і на фотознімках шкільних фотоальбомів, сайтах закладів, відділу освіти та міської ради.   Вітаємо переможців!


Головний спеціаліст відділу освіти 
Попова Тетяна Миколаївна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень