Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету Знам’янської міської ради

Дата: 24.04.2018 11:32
Кількість переглядів: 590

Під головуванням   міського голови Філіпенка Сергія Івановича 19 квітня   пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 16  проектів рішень,  затверджено 16.

На черговому засіданні виконавчий комітет Знам’янської міської ради затвердив міський план заходів на 2018 рік щодо наповнення дохідної частини міського бюджету м.Знам’янки та ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

З метою наповнення бюджету передбачено забезпечити виконання затверджених показників дохідної частини міського бюджету на 2018 рік.  Над цим питанням  працюватиме Олександрійська ОДПІ та структурні підрозділи виконавчого комітету міської ради. Крім того, Олександрійська ОДПІ здійснюватиме моніторинг погашення податкового боргу до місцевого бюджету, проводитиме ефективну презентаційно-позовну роботу з ліквідації заборгованості зі сплати податків і зборів. 

Також передбачено проведення моніторингу стану надходжень до міського бюджету податків та обов’язкових платежів. 
Заплановано і заходи з виявлення та упередження випадків ухилення платників від сплати податку на доходи фізичних осіб (виплата заробітної плати у конвертах, «тіньова» зайнятість населення тощо). Передбачено й здійснення належного контролю за повнотою надходжень до місцевого бюджету податку на нерухоме майно, акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, орендної плати за землю, плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних заходів тощо.

Головних розпорядників бюджетних коштів зобов’язано здійснювати управління бюджетними коштами в межах встановлених бюджетних повноважень та забезпечити їх ефективне та раціональне використання.

Виконавчий комітет прийняв рішення «Про затвердження штатного розпису КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг». Перегляд штатного розпису зумовлений збільшенням із 1 січня 2018 року розміру мінімальної заробітної плати з 3200 до 3723 грн. 
Спеціалізовані служби цивільного захисту

Їх перелік та відповідне положення затверджено рішенням виконавчого комітету. Що ж це за служби та які їхні обов’язки? З охорони громадського порядку, протипожежна, енергетики, медична, комунально-технічна та інженерна, транспортного і технічного забезпечення; торгівлі, харчування та матеріального забезпечення, із захисту сільськогосподарських тварин, прогнозування та гідрометеорологічного забезпечення. Всього 9 спеціалізованих служб, основними завданнями яких є участь у розробленні планів реагування на надзвичайні ситуації та планів цивільного захисту на особливий період, організація та проведення навчання за програмою спеціальної підготовки фахівців певних спеціальностей, підтримання у готовності техніки і майна спеціального призначення для виконання завдань із цивільного захисту в мирний час та особливий період.
Для стабілізації цінової ситуації

У зв’язку зі скасуванням державного регулювання цін на основні харчові продукти, Кіровоградська ОДА прийняла розпорядження від 13.02.2018 р. «Про стабілізацію цінової ситуації на продовольчому ринку області». На його виконання розроблено відповідні заходи й у Знам’янці. 
- Відділ економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі проводить роз’яснювальну роботу через ЗМІ, направляє листи на підприємства-товаровиробники, торговельні заклади щодо недопущення необгрунтованого підвищення цін на основні продукти харчування. Щотижня здійснюємо моніторинг цін та направляємо дані на область, де їх узагальнюють та надають інформацію в розрізі міст і районів Кіровоградщини.
Міськими заходами передбачено створення сприятливих умов на ринках міста для торгівлі сільськогосподарською продукцією. На центральному ринку є 520 торгових місць, на ринку «Залізничник» - 1 павільйон, на ринку «Фенікс» - 74 місця для реалізації сільськогосподарської продукції.
Літній відпочинок і оздоровлення дітей

Не менше 60 відсотків дітей шкільного віку мають бути оздоровленими влітку 2018 року. З них 16 відсотків дітей забезпечать путівками у стаціонарні оздоровчі заклади. Такі вимоги поставлено начальникам міського відділу освіти, служби у справах дітей, відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Знам’янського міськвиконкому.

Відповідно до затверджених заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2018 року, у Знам’янці на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти діятимуть табори з денним перебуванням дітей. До участі в них за кошти міського бюджету буде залучено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з прийомних, багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО, дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, талановитих і обдарованих дітей. Категорійних дітей також буде направлено на оздоровлення до ДП УДЦ «Молода гвардія», МДЦ «Артек» та інших стаціонарних таборів, розміщених на території Кіровоградської області та за її межами. З міського бюджету виділено 180 тис. грн. на закупівлю путівок на оздоровлення  дітей. У закладах дошкільної освіти теж планується введення літнього оздоровчого режиму. У червні-серпні у дитсадках буде запроваджено другий сніданок  у вигляді соків та фруктів.
Гастролі цирку-шапіто

З 7 по 13 травня у Знам’янці гастролюватиме цирк-шапіто «Аріна». Для забезпечення гастрольних заходів та санітарного й екологічного стану на території міста, виконавчий комітет надав погодження на розміщення цирку на перехресті вулиць Героїв Крут та  Ф.Горбунова (на земельній ділянці за АТБ) за умови дотримання зоогігієнічних, ветеринарно-санітарних норм і правил, установлених для утримання тварин, норм ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» та укладання договору про соціальне партнерство.  

Відділ загальний, контролю 
та роботи із зверненнями громадян


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень