Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Продовження роботи пленарного засідання 53 сесії міської ради не відбулося

Дата: 30.05.2018 11:27
Кількість переглядів: 571

29 травня 2018 року о 09.00 годині мало бути продовжено роботу 53 сесії міської ради після перерви, що була оголошена 17 травня 2018 року.

Проте, міський голова  Сергій Іванович Філіпенко перед початком роботи повідомив, що  на пленарному засіданні п’ятдесят третьої сесії міської ради сьомого скликання із 34 депутатів  міської ради зареєструвалися 15 депутатів, відсутні депутати  у кількості 19 осіб, що не дає сесії право бути правомочною.

Секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко повідомила, що було вжито всі необхідні організаційні заходи в частині запрошення депутатів взяти участь у роботі сесії, а саме: направлено електронні листи на адреси депутатів міської ради;  направлено листи керівникам підприємств, де працюють депутати;  передано телефонограми депутатам міської ради та направлено sms – повідомлення на їх адресу.

Зачитала причини відсутності депутатів, а саме: Н.Тесленко, Н.Данасієнко, А.Мороз, К.Пастух – лікарняний; Р.Кондратьєв, С.Пашко, С.Постика  – відрядження; Н.Коленченко, С.Бойко – відпустка; Ю.Клюка, Н.Тишкевич – виробнича необхідність; І.Грінченко, О.Куцов, Ю.Майборода, Т.Макарова, В.Озеряний, О.Озеряний, О.Рубан, А.Тесленко – причина відсутності не повідомлена. 

Головний спеціаліст з правових питань відділу забезпечення діяльності міської ради Віталій Іванович Приходько поінформував присутніх, про те, що відповідно до чинного законодавства та Регламенту Знам’янської міської ради відсутність кворуму (18 депутатів) не дає сесії право бути правомочною, тому головуючий повинен оголосити перерву у пленарному засіданні. Віталій Іванович також роз’яснив, що депутати шляхом голосування включили до порядку денного питання №3 і повинні далі формувати порядок денний згідно п.2 ст.28 Регламенту міської ради. Відповідно до ст..19 Регламенту міської ради сесія ради  може бути закритою тільки після того, як буде розглянуто всі питання порядку денного сесії. 

Міський голова наголосив на тому, що  питання, які мають розглядатися на сесії є дуже  важливими та стосуються, як фінансування основних галузей міського бюджету, своєчасного прийняття та освоєння коштів субвенцій, що надходять з районного, обласного, державного бюджетів, так і вирішення питань регулювання земельних відносин тощо, але такі вкрай важливі для громади міста питання не приймаються через ігнорування частиною депутатів виконання своїх депутатських повноважень.

Відповідно до п.1.1 ст.27 Регламенту Знам’янської міської ради Сергій Іванович оголосив перерву  до 9.00 години  08 червня 2018 року.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень