Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Спалювання сміття на території населених пунктів забороняється

Дата: 06.11.2018 11:24
Кількість переглядів: 586

Фото без описуЗ початком осені мешканці міста потерпають від задимлення при спалюванні листя. При цьому повітря насичується не лише вуглекислим газом, що ускладнює дихання а для хворих на легеневі хвороби приводить до серйозних ускладнень здоров’я, а й приводить до перенасичення повітря канцерогенними елементами, які потрапляючи до дихальних шляхів можуть привести до серйозних захворювань.

Шкода від згорання листя та сміття. - запаморочення, неврози, запалення, подразнення дихальних шляхів, депресії, розлади пам'яті, кашель, бронхіт, астма, кисневе голодування, нудота, отруєння  та послаблення імунітету.

Мешканцям міста потрібно знати, що в  ст. 7.3.8. «Правил благоустрою м. Знам’янка, смт. Знам’янка та с. Водяне» наголошено, що спалювання всіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється. 

За порушення вказаних вимог передбачається відповідальність згідно з ст. 771 – «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» та 82 -  «Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення» Кодексу України «Про адміністративну відповідальність» у вигляді штрафу на громадян від десяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При виявлені фактів спалювання рослинних та інших відходів на території міста необхідно звертатись до чергової частини відділу поліції для фіксації правопорушення та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Як альтернатива спалюванню листя може бути виготовлення компосту, який є добривом для городу чи квітника.

Крім того мешканці, які не мають бажання чи можливості виготовляти компост, можуть збирати сухе листя, пакувати його у відповідну тару та звертатись до управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, особисто чи по телефону 2-20-25, зі зверненням про видалення листя.
                                      
Головний спеціаліст сектору з питань надзвичайних ситуацій,
охорони праці, екології та благоустрою, 
управління містобудування, архітектури та житлово –комунального
господарства  Знам’янської міської ради Безай В.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень