Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 29.12.2018 11:15
Кількість переглядів: 438

Фото без описуПід головуванням міського голови Філіпенка Сергія Івановича 27 грудня пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 21 проект рішень, затверджено 18.

Виконавчим комітетом прийняті рішення з питань соціального захисту дітей, їх житлових та майнових прав.

В першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, а також в окремі списки зведеної бази даних квартирного обліку учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції поставлено одного учасника бойових дій, учасника антитерористичної операції.

В першочергову чергу соціального квартирного обліку виконавчого комітету Знам’янської міської ради поставлено багатодітну родину.

В позачергову чергу квартирного обліку поставлено дитину, позбавлену батьківського піклування.

Затверджено загальний список квартирного обліку працівників Експлуатаційного вагонного депо Знам’янка регіональної філії «Одеська залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Фото без описуВідповідно до статті 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", розділу III Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом виконавчим комітетом прийнято рішення щодо приписки юнаків 2002 року народження до призовної дільниці у період з 21 січня по 29 березня 2019 року. Затверджено основний склад міської комісії по приписці юнаків 2002 року народження до призовної дільниці військкового комісаріату. На випадок відсутності основних членів комісії по приписці юнаків 2002 року народження до призовної дільниці військового комісаріату затверджено резервний склад комісії. До медичного огляду призовників залучено основний та резервний склад міської експертно-лікарської комісії та середній медичний персонал. Кожну п'ятницю, починаючи з квітня, та протягом 2019 року проводити додаткові засідання міської комісії, де розглядати справи громадян, яких додатково розшукано, які повернулись з медичного обстеження (лікування) та стосовно яких необхідно повторно розглянути питання про їх придатність до військової служби за станом здоров'я. Затверджено склад позаштатної групи професійно-психологічного відбору громадян, які підлягають приписці в січні-березні 2019 році.

Заслухано звіт начальника відділу – керівника Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради про роботу Центру надання адміністративних послуг за 10 місяців 2018 року.Протягом січня-жовтня 2018 року ЦНАП прийнято від суб’єктів звернень 6627 заяв на надання адміністративних послуг. Посадовими особами Центру складено протоколи про адміністративні правопорушення та розглянуто справи про адміністративні правопорушення. Протягом січня - жовтня 2018 року складено 555 протоколів про адміністративні правопорушення та постанови щодо проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання – 508, умисного зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності – 47. За 10 місяців 2018 року зареєстровано місце проживання – 1282 громадянина; Знято з реєстрації – 1225 осіб.

Рішенням виконавчого комітету затверджено перелік видів громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах міста за рахунок коштів міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Затверджено перелік підприємств, за участю яких планується організація громадських робіт.

Заслухано та обговорено інформацію начальника відділу освіти про виконання міської програми «Обдарована молодь – запорука розвитку територіальної громади міста Знам’янка» на 2018 та Положення про призначення премії імені В’ячеслава Шкоди учнівській молоді та педагогічним працівникам за досягнуті успіхи. Відповідно до Міської програми преміями імені В’ячеслава Шкоди нагороджено 48 учнів закладів загальної середньої освіти на суму 31 100,00 гривень, 5 спортивних шкільних команд на суму 5 000 тис. гривень, 2 спортивні команди комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ( 23 вихованці) на суму 3 250, 00 гривень, зразковий хореографічний колектив бального танцю «Перлина» - 1 000 тис. гривень та 1 вихованка гуртка «Малюнок. Графіка. Живопис» – 250,00 гривень, а також 23 педагогічних працівники закладів загальної середньої освіти - 18 500,00 гривень. Вручення сертифікатів на отримання премій учнями закладів загальної середньої освіти здійснено під час урочистостей у День Знань 01 вересня 2018 року та вчителям - в ході проведення урочистостей з нагоди Дня працівників освіти 04 жовтня 2018 року. Реалізуючи положення концепції Нової української школи, більше 100 педагогічних працівників міста вже пройшли он-лайн курси для вчителів початкових класів на освітній платформі EDERA, 148 – дистанційні он-лайн курси "Вчимося жити разом", 139 - "Основи здоров’я збережної компетентності". Фінансування програми та реалізація її заходів здійснено відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів міського бюджету, у межах, передбачених у бюджеті міста на 2018 рік.

З метою соціальної підтримки учасників операції об’єднаних сил, членів їхніх сімей та членів сімей військовослужбовців, загиблих під час проведення антитерористичної операції рішенням виконкому затверджено Порядок організації харчування дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, операції об’єднаних сил на 2019 рік.

З метою реалізації єдиної державної політики в галузі охорони дитинства, збереження здоров’я учнів рішенням виконкому організовано у закладах загальної середньої освіти харчування учнів 1-4 класів, учнів 5-11 класів таких категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах (групах), дітей із сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, дітей, що мають статус «діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи», вартістю 12,00 грн. в день на одного учня. У закладах дошкільної освіти звільнено від плати за харчування батьків дітей, що мають статус «діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи».

 На засіданні виконкому розглянуто звернення в.о. головного лікаря комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка» І.Б. Муравського про внесення змін до штатної чисельності в межах 500 штатних одиниць, з метою забезпечення якісної медичної допомоги, з урахуванням потреб населення у медичному обслуговуванні, необхідності належної якості такого обслуговування, своєчасності та доступності, ефективного використання матеріальних, трудових та фінансових ресурсів та внесено зміни до штатної чисельності комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка», затвердженої рішенням виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 10.05.2018 р. №136 «Про затвердження штатної чисельності комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка», в межах 500 штатних одиниць, з 01 січня 2019 року.

Рішенням виконкому затверджено результати обстеження перевезення пільгових категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування, проведені з 19 по 25 листопада 2018 року.

Розглянуто письмове звернення керівника комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» та техніко-економічні розрахунки тарифу на послуги з надання торгового місця на муніципальному ринку, встановлено комунальному підприємству «Знам’янський комбінат комунальних послуг» тариф на послуги з надання торгового місця за 1 кв. м. торгівельної площі в день у розмірі 1,68 грн.

            Розглянуто заяву керівника комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» щодо присвоєння номерів квартир житловим приміщенням (соціальне житло) по вул. Михайла Грушевського, 53-В, вул. Михайла Грушевського, 18-Р та вул. Братів Лисенків, 6/8-Г у м. Знам’янка Кіровоградської області, які знаходяться у комунальній власності територіальної громади міста та присвоєно номери квартир.

Розглянуто звернення та надано дозвіл на встановлення металевої споруди «Паровоз» на газонній частині алеї навпроти буд. №5 по вул.Привокзальній у м. Знам'янка.

З метою визначення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації під час проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року прийнято рішення виконкому та встановлено на території м. Знам’янка наступні місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації, передбаченої Законом України „Про вибори Президента України”:

  • стенд по вул. Михайла Грушевського біля входу в міський парк відпочинку;
  • стенд на Привокзальній площі при вході на центральну алею;
  • стенд на автобусній зупинці по вул. Михайла Грушевського (біля КДЮСШ);
  • стенд біля Міського палацу культури по вул. Михайла Грушевського;
  • стенд на автобусній зупинці „Пождепо” (біля житлового будинку №75 по вул. Віктора Голого);
  • стенд біля колишнього кінотеатру „Україна”;
  • стенд по вул. Героїв Чорнобиля у районі водолікарні.

Відповідно до статті 79 Бюджетного кодексу України, у зв’язку з неприйняттям рішення про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік, з метою забезпечення фінансування бюджетних установ до затвердження міського бюджету на 2019 рік рішенням виконкому надано право виконавчому комітету Знам’янської міської ради здійснювати витрати головних розпорядників бюджетних коштів, розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у 2019 році за тимчасовим розписом міського бюджету у межах надходжень податків і зборів до міського бюджету лише на цілі, визначені рішенням міської ради від 22 грудня 2017 року №1259 «Про міський бюджет на 2018 рік» та одночасно передбачені у проекті рішення про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік, схваленого рішенням виконавчого комітету від 13 грудня 2018 року №329 «Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік» та поданому на розгляд Знам’янської міської ради. При цьому щомісячні бюджетні асигнування міського бюджету сумарно не можуть перевищувати 1/12 обсягу бюджетних призначень, встановлених рішенням про міський бюджет на 2018 рік з урахуванням внесених змін, крім видатків за рахунок субвенцій з державного бюджету та витрат спеціального фонду, що мають постійне бюджетне призначення, яке дає право проводити їх виключно у межах і за рахунок фактичних надходжень до спеціального фонду згідно із законодавством. До прийняття рішення „Про бюджет міста Знам’янка на 2019 рік” здійснювати капітальні видатки забороняється.

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень