Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сергій Кузьменко: Успішне проведення децентралізації – одне з основних завдань держави

Дата: 19.11.2018 11:08
Кількість переглядів: 654

Фото без описуГолова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та керівники територій області, представники депутатського корпусу, голови ОТГ взяли участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Під час апаратної наради, що відбулася минулого тижня, з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів влади голова облдержадміністрації окреслив основні напрямки роботи, на яких акцентував увагу Глава держави. Одне з основних таких завдань – успішне проведення децентралізаційної реформи.

"Децентралізація – це не просто рух коштів від центру до новостворених об’єднаних територіальних громад, а це і передача відповідних повноважень, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Основне завдання на сьогодні – дати можливість людям, які проживають в ОТГ, обрати собі владу, яка враховуватиме їх думку: де потрібно зробити вуличне освітлення, відремонтувати дорогу, збудувати ФАП чи амбулаторію, реалізувати інші інфраструктурні проекти".

Керівник ОДА вкотре наголосив, що процес об'єднання сьогодні є добровільним, проте основна вимога – новостворені ОТГ мають бути спроможними. Принагідно він звернувся до керівників територій та лідерів громадської думки, які проживають в населених пунктах області і мають можливість сприяти об’єднавчим процесам: "Держава сьогодні дає унікальну можливість зробити свою громаду такою, як ви вважаєте за доцільне. У 2020 році перед виборами до місцевих рад буде прийнято рішення на національному рівні щодо охоплення усієї території України об’єднаними територіальними громадами – білих плям на карті України не буде, усі українці будуть жити в ОТГ", – підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації попередив керівників п’яти районів, де не проводиться належним чином робота щодо створення ОТГ, про їхню відповідальність і висновки, які буде зроблено: "Підтримуємо державну політику, рухаємося у заданому напрямку і виконуємо завдання, поставлені Президентом України і Урядом", - наголосив керівник ОДА.

За матеріалами  сайту Кіровоградської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень