Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В Знам’янці відбулися заходи з нагоди вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2019 10:55
Кількість переглядів: 460

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, в  нашому місті відбулися  заходи з нагоди   вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Розпочалися вони з громадської  ходи за участі керівництва міста, депутатів міської ради, представників політичних партій, громадських організацій, учасників АТО, учнівської та студентської молоді та мешканців міста до пам’ятного знаку «Героям, полеглим за свободу та незалежність України».

Панахиду за полеглими Героями відслужив настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Іван Проць.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України» було вшановано пам'ять Героїв Небесної Сотні. 

Продовжилися заходи годиною - реквіємом «Небесна Сотня в вирій полетіла» у міському  Палаці культури.

Під час виступу ведучі  Вероніка Запісочна та Віталій Ткаліч нагадали присутнім про ті героїчні сторінки історії Майдану, коли проливалася кров патріотів. «Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли дух націоналізму і патріотизму, здійснили особистий подвиг – віддавши за нього найцінніше – своє життя, заради нової України», - зазначили вони.

«Низько вклоняємося всім, хто поклав своє життя за нашу  свободу. В цей день згадаймо про подвиг Героїв Небесної Сотні, який вже вписаний у найвеличніші сторінки української історії. Схиляю голову у скорботі за нашими Героями, які віддали життя за Україну на Майдані!», зазначив у своєму виступі міський голова Філіпенко Сергій Іванович.

З промовами перед знам’янчанами  виступили:  настоятель парафії Успіня Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви отець Іван Проць учасник самооборони Майдану Михайло Сурдул, координатор ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан», депутат міської ради сьомого скликання Наталія Тишкевич.

Саме ця дата стала днем увічнення великої громадянської та національної відваги та самовідданості, сили духу та стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії України. 

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. 

Такими стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень