Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

Дата: 02.04.2019 10:51
Кількість переглядів: 513

Фото без описуПід головуванням першого заступника міського голови В.Загородньої  відбулося чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради.
На порядку денному  розглянуто питання:

•    про планування та виконання пріоритетних завдань у 2019 році, спрямованих на реалізацію Міської програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням шістдесят восьмої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання від 30 січня 2019 року №  1798 ;
•    про вирішення питання щодо встановлення меморіальних дощок  загиблим учасникам АТО Катерині Носковій та Дмитру Кісліченку на фасадах будівель навчальних закладів, у яких навчалися Захисники України;
•    про забезпечення реалізації заходів патріотичного спрямування на території міста  у ІІ кварталі 2019 року.
•    про участь в  обласних заходах патріотичного спрямування у  ІІ кварталі  2019 року (на підставі розпорядчих документів вищих інститутів влади). 

В ході обговорення питань порядку денного виступили та надали інформацію:
Головний спеціаліст відділу молоді, спорту та  охорони здоров’я виконавчого комітету Знам’янської міської ради Сугарей А.О. ознайомив присутніх з  Міською програмою національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2019-2021 роки, затвердженою рішенням шістдесят восьмої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання від 30 січня 2019 року №  1798 та поінформував про можливі шляхи реалізації основних заходів (пріоритетних завдань), передбачених та визначених даною Програмою.

По другому питанню заслухано делегованих та уповноважених осіб закладів освіти міста: керівника державного навчального закладу «Знам’янський професійний ліцей» С.Смолякова, який доповів присутнім про розгляд клопотання Координаційної Ради з питань національно-патріотичного виховання щодо вшанування пам’яті учнів-випускників підпорядкованого йому закладу Дмитра Кісліченка та Катерини Носкової, повідомивши про доцільність використання в якості інформаційного матеріалу фондів музейної кімнати закладу, яка має відповідні накопичення та наголосив на  подальшому вивчення питання щодо встановлення меморіальної дошки на честь загиблого Захисника України на підпорядкованому закладі освіти. Разом з тим, представниками навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей», заступником директора з виховної роботи В.Маслюковою та вчителем історії С.Філіповою доведено до відома присутніх рішення закладу по вшануванню пам’яті Катерини Носкової та встановлення меморіальної дошки  на фасаді закладу, у якому навчалася загибла, яке буде здійснено протягом 2019 року на підставі Положення про порядок встановлення, обліку та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території м. Знам’янка, затвердженого рішенням п’ятдесят третьої сесії Знам’янської міської ради шостого скликання від 24 січня 2014 року № 1201.

Під час розгляду питань про забезпечення реалізації заходів патріотичного спрямування у ІІ кварталі 2019 року на рівні міста та області, перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня поінформувала присутніх про планування міських заходів  в рамках відзначення визначних та пам’ятних дат відповідно до календаря на 2019 рік. 

Головний спеціаліст відділу освіти Т.Попова поінформувала присутніх про реалізацію заходів, передбачених відділом освіти на ІІ квартал 2019 року на рівні міста та області, зосередивши увагу на підготовці до проведення на території міста Знам’янка 04 квітня 2019 року обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019» (наказ управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 05 лютого 2019 року № 68-од «Про проведення обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019»), учасниками якого є учні закладів освіти міста, Знам’янського району та Дмитрівської ОТГ. Профорієнтаційні заходи з молоддю здійснюватимуть: Олександрійський професійний аграрний ліцей,  Державні навчальні заклади «Олександрійський професійний ліцей», «Знам’янський професійний ліцей», «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування», Знам’янська міськрайонна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості, Знам’янський ВП ГУНП в Кіровоградській області, Знам’янський об’єднаний міський військовий комісаріат, комунальний заклад «Знам’янська міська лікарня     ім.А.В.Лисенка». 

Поряд з тим, розглядалися питання участі у заходах на рівні міста та області із залученням учнівської молоді та, зокрема, проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за безпосередньої участі представників окремого Чорноліського полку імені козака Мамая та представників Знам’янського об’єднаного військового-комісаріату, делеговані учасники якого були присутні на засіданні в особі начальника відділу Знам’янського об’єднаного військового комісаріату Кваші О. В. та головного спеціаліста відділення комплектування Садовничої Н.В. 

Начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради поінформувала присутніх про реалізацію заходів, спрямованих на виконання завдань національно-патріотичного виховання молоді на рівні міста спільно з відділом освіти міської ради та зокрема, про зустріч учнів закладів загальної середньої освіти міста з воїнами  3-го полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго з міста Кропивницький. В рамках зустрічі учасникам презентовано виставку військового спорядження, запропоновано до перегляду відеоматеріали про учасників військових дій на Сході України визнаних загиблими, полоненими та зниклими безвісти. 

Цього ж дня усі охочі мали можливість переглянути виставку світлин учасників АТО, підготовлену міським краєзнавчим музеєм, що розміщувалася в приміщенні міського Палацу культури, поспілкуватися особисто з Героями - воїнами 3-го окремого полку, присутніми на заході,  а також подякувати їм за мужність, героїзм, волю, незламність та силу духу, і найголовніше, - любов до України. Продовжуючи дану тему, С.Бабаєва звернула увагу присутніх на можливість молоді міста щопонеділка відвідати відкрите шикування вищезазначеного полку на базі військової частини  обласного центру (м.Кропивницький), а також поінформувала присутніх про розроблені відділом культури пішохідні маршрути та сприяння участі у них молоді нашого міста.

Під час засідання вчитель історії навчально-виховного комплексу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей» С.Філіпова ознайомила присутніх з діяльністю гуртка «Громадянознавство», який безпосередньо очолює, про перспективи зустрічі з науковцями, співробітниками Українського інституту національної пам’яті, авторами та укладачами підручників та посібників з історії України, істориками-зберігачами музейних фондів міст України та здійснила огляд запланованих досліджень в ході пошуково-дослідницької  діяльності з учнями на території міста Знам’янка.

За результатами проведення координаційної ради надані відповідні доручення відповідальним за проведення заходів національно-патріотичної спрямованості.
    

Головний спеціаліст відділу освіти 
виконавчого комітету 
Знам’янської міської ради, 
секретар координаційної ради 
з питань національно-патріотичного 
виховання 
Т.Попова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень