Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Критикувати завжди легше

Дата: 03.09.2018 10:51
Кількість переглядів: 709

Фото без описуСпершу - кілька цікавих даних. За підсумками зовнішнього незалежного оцінювання  2018 року (їх надав  Одеський  регіональний  центр оцінювання якості освіти) серед 244 шкіл Кіровоградської області шосте  рейтингове місце посів  НВК «Знам’янська ЗОШ 1 - 3 ст.№3 – гімназія». 19-те місце дісталося   Знам’янській ЗОШ №1, 20-те - ЗОШ №6, 34-те - НВК «Знам’янська ЗОШ 1-3 ст.№2 – ліцей», Знам’янська ЗОШ №4 завоювала 69 місце.

...Вільний мікрофон у залі, до якого міг підійти кожен із запитаннями, пропозиціями до міського голови чи начальника відділу освіти (а це – найяскравіший показник відкритості влади) , а ще - підсумки досягнутого і Фото без описуплани роботи в іншому  форматі - форматі  нової української школи, - так проходило робоче засідання колегії відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

- Звісно, критикувати завжди було легше, - зазначає під час виступу начальник міського відділу освіти Людмила Грекова, - і недоліки завжди можна виявити у роботі кожного. Та зараз хочу зупинитися на успіхах, яких ми досягли за підтримки міської влади всупереч різним складнощам. 

Вперше у місті з цього року на безоплатній основі розпочне свою роботу студія раннього розвитку (на базі Центру дитячої та юнацької творчості). Професійно Фото без описута якісно дітей тут готуватимуть до школи. 

Вперше в місті і теж безкоштовно на базі Центру дитячої та юнацької творчості працюватиме гурток ораторського мистецтва. На базі міської лікарні розпочинає свою роботу й інклюзивно-ресурсний центр (його завдання - надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми проблемами, вік яких від 2 до 18 років). Незважаючи на фінансові складнощі, повністю збережено й уже існуючу освітню мережу. 

- Хочу подякувати міському голові Сергію Філіпенку, депутатам міської ради за вирішення й ось такої проблеми, - наголошує під час свого виступу голова міського комітету профспілки педагогічних працівників міста Тетяна Мельник. - Субвенції на освіту не Фото без описувистачає нині не тільки в Знам’янці, а й в інших регіонах України. На звернення педагогів до Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України отримали відповідь: розмір субвенції вираховується за спеціальною формулою. От тільки формула ця не підходить для таких міст, як наше (Знам’янка хоча і є містом обласного значення, та ось кількість населення має набагато нижчу). Саме тому для виплати заробітної плати педагогам не вистачало 6 мільйонів гривень. Дякуючи міській владі, освіту було профінансовано із міського бюджету. 

Сьогодні ЗМІ пишуть про різні проблеми, що виникають при реалізації програми нової української школи. У м. Кропивницькому, приміром, до початку нового навчального року не було придбано жодної нової парти. А в Знам’янці наприкінці серпня вже  завезли  130 каркасів нових парт до НВК «Знам’янська ЗОШ 1-3 ст. №2 – ліцей». Комп’ютери, ноутбуки,  ламінатори і принтери будуть у кожному 1 класі і у кожного вчителя.

За проханням Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти під час робочого засідання колегії було вручено подяки за відмінну організацію ЗНО в місті Марині Миколаївні Босненко (координатору міського відділу освіти), Юрію Михайловичу Сопільняку (директору НВК «Знам’янська ЗОШ 1-3 ст. №2 – ліцей»), Олені Іванівні  Подвиженко (директору НВК «Знам’янська ЗОШ 1-3 ст. –гімназія»).

Фото без опису- Вітаю вчителів із початком нового навчального року, - звернувся до педагогів міський голова Сергій Філіпенко. – Нехай нова українська школа стане багатою для нас і гарними оцінками, і розумними учнями! Ми всі відповідальні за майбутнє нашої країни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень