Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 02.07.2018 10:49
Кількість переглядів: 619

Під головуванням голови комісії Ю.Сопільняка, за участі секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося позачергове засідання постійної комісії  з питань освіти, культури, молоді та спорту під час якого депутати розглянули доручення міського голови щодо ситуації, яка склалася з фінансуванням основних галузей міста.

Присутні члени комісії обговорили ситуацію, що склалася, висловили власні думки з даного питання.

Голова постійної комісії Юрій Михайлович Сопільняк висловив занепокоєність ситуацією, що склалася в галузі «Освіта» у зв’язку з не проведенням більше двох місяців засідань міської ради та не внесенням необхідних змін до міського бюджету. Відзначив, що враховуючи такий перебіг подій, може бути зірвано початок нового навчального року в частині своєчасного проведення ремонтних робіт, а також реалізації проекту «Нова українська школа». Якщо 03.07.2018 року не будуть внесені відповідні зміни до бюджету, то виникає загроза своєчасного придбання меблів та обладнання через тривалість процедури публічних закупівель. Юрій Михайлович також наголосив на тому, що змінами до бюджету пропонується фінансування виконання робіт по депутатських запитах депутатів міської ради.
Секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко ще раз відмітила, що наразі є необхідним завершення робіт 2017 року, виконання яких було перенесено на поточний рік у зв’язку зі складними погодними умовами.

Зараз виникла ситуація, коли виконавці робіт відмовляються проводити їх через відсутність планових бюджетних призначень, що призвело до збільшення вартості робіт у 2018 році.

Питання роботи КЗ «Знам’янська міська лікарня ім.. А.В.Лисенка» підняв під час засідання член постійної комісії Юрій Георгійович Клюка, а також висловив думку щодо необхідності проведення зустрічі з депутатами Кіровоградської обласної ради та Верховної Ради України з головами фракцій, що представлені в міській раді, для розгляду ситуації, що склалася в міській раді.

Секретар міської ради ще раз нагадала присутнім, що відповідно до Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання наразі можливе тільки формування порядку денного сесії за допомогою голосування щодо включення питань по кожному пункту окремо. 

За результатами розгляду, комісією внесено рекомендації про звернення до постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста з питання, що стосується фінансування основних галузей міста. Нагально розглянути питання та ініціювати їх на розгляд сесії. 

У роботі комісії брали участь: Ю.Сопільняк, Ю.Клюка, С.Філіпова – члени постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту; В.Мацко  – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення; 

Відділ забезпечення діяльності міської ради   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень