Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Роботу 53 сесії міської ради завершено. Жодне рішення не затверджено

Дата: 04.07.2018 10:48
Кількість переглядів: 779

Фото без опису03 липня 2018 року, після годинного обговорення питання формування порядку денного,  під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, за участі секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко, роботу 53 сесії міської ради після перерви, що була оголошена 26 червня 2018 року, було продовжено. 

Участь в роботі сесії приймав перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Коваленко Сергій Петрович, який звернувся до присутніх та зазначив, що 02.07.2018 року відбулася зустріч за дорученням голови ОДА Кузьменка Сергія Анатолійовича, з головами фракцій, партій з питання вирішення ситуації, що склалася в міській раді. Наразі є загроза порушення конституційних прав на території Кіровоградської області (виплата заробітної плати працівникам охорони здоров’я) і тому, керівництво обласної адміністрації вважає за необхідне втрутитися в ситуацію та винайти спільні шляхи виходу з неї. Наголосив на тому, що першочерговою потребою є розгляд питання, що стосується фінансування з державного бюджету. Відмітив про необхідність досягнення консенсусу щодо порядку проведення сесії.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління Галина Вікторівна Лихота надала інформацію щодо змісту  п.8 ст.23 Бюджетного Кодексу України, де зокрема зазначено, що  у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків за бюджетними програмами, здійснюється за рішенням виконавчого органу відповідної місцевої ради, погодженим постійною комісією з питань бюджету та економічного розвитку міста.  27 червня 2018 року відповідне рішення виконавчого комітету було прийнято по КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка». Але, в подальшому, без внесення змін до міського бюджету та прийняття відповідного рішення міської ради, фінансування захищених статей видатків по міській лікарні не буде забезпечено в повному обсязі.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко запропонував розглянути питання 53 сесії, що запропоновані розпорядженням міського голови адже вони очікують свого розгляду вже тривалий час, є нагальне питання фінансування заробітної плати лікарям, затвердження земельних питань тощо.

Від депутатів міської ради надходили різні пропозиції щодо подальшого проведення сесії, формування порядку денного, проведення позачергових засідань постійних комісій тощо, але, секретар міської ради Клименко Наталія Миколаївна зазначила, що відповідно до п.2 ст. 28 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання голосування може відбуватися тільки по кожному пункту окремо і іншої процедури проведення сесії, на даному етапі, не може бути, інакше це буде порушенням вимог діючого Регламенту.

Відповідно до п.2 ст. 28 Регламенту Знам’янської міської ради сьомого скликання, міським головою було поставлено на голосування включення до порядку денного всіх інших 45 питань по кожному пункту окремо, але жодне з них не було включено до порядку денного. Проекти рішень «Звіт постійної комісії з питань землекористування та будівництва» та «Інформація Знам’янського відділу поліції про роботу підпорядкованого підрозділу щодо виконання наданих повноважень за 2017 рік», що були включені на попередніх засіданнях, під час їх розгляду, не набрали необхідної кількості голосів та не були затверджені.

За погодженням з депутатами, наступну, позачергову сесію міської ради щодо розгляду питання змін до міського бюджету скликано, відповідно  до розпорядження міського голови від 03.07.2018 р. №17, на 09.00 год. 06 липня 2018 року. Засідання постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста запропоновано провести 05.07.2018 року о 10.00 год. 

У  пленарному засіданні п’ятдесят  третьої сесії  міської ради 03.07.2018 року брали участь: депутати міської ради О.Бойчук, С.Каратєєв, Н.Клименко, Н.Коленченко, О.Кузін, О.Луц, В.Мацко, І.Микуляк, Ю.Сопільняк, С.Філіпова, О.Антоненко, Н.Данасієнко, Н.Тесленко, К.Пастух, С.Бойко, В.Озеряний, С.Лєвінте, Л.Семиніна, С.Постика, М.Терновий; Ю.Майборода, А.Мороз, І.Грінченко, Н.Тишкевич  - були присутніми, але не зареєструвалися; заступники міського голови, керуюча справами міськвиконкому, голова Знам’янської РДА Лукашов О.., начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, помічники-консультанти депутатів міської ради, представники засобів масової інформації, мешканці міста.

Депутати Знам’янської міської ради сьомого скликання, відсутні на  пленарному засіданні п’ятдесят  третьої сесії  міської ради 03.07.2018 року: Ю.Клюка, О.Рубан,– лікарняний; І.Зіньковська, Р.Кондратьєв, О.Куцов, О.Тітарєв – відпустка; Т.Макарова – за сімейними обставинами, О.Озеряний, А.Тесленко, С.Пашко виробнича необхідність. Причини своєї відсутності депутати повідомили в телефонному режимі.

З результатами поіменного голосування за проекти рішення, та за процедурні рішення, є можливість ознайомитися на сайті міської ради  в розділі «Протоколи міської ради».

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення сесії міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень