Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася робоча зустріч з представниками Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Дата: 12.07.2018 10:41
Кількість переглядів: 629

Фото без описуПід головуванням міського голови Філіпенка Сергія Івановича за участі першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни, начальника відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Кузіної Інни Петрівни відбулася робоча зустріч з представниками Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

На зустрічі обговорювалося питання про налагодження співпраці виконавчого комітету Знам’янської міської ради з Кіровоградським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.

Голова Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Лариса Гречана розповіла присутнім про основні завдання комітету щодо формування та реалізації конкурентної політики в частині:

1) здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на засадах рівності суб'єктів господарювання перед законом та пріоритету прав споживачів, запобігання, виявлення і припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції;

2) контролю за узгодженими діями суб'єктів господарювання та регулюванням цін (тарифів) на товари, що виробляються (реалізуються) суб'єктами природних монополій;

3) сприяння розвитку добросовісної конкуренції;

4) здійснення контролю щодо створення конкурентного середовища та захисту економічної конкуренції у сфері державних закупівель.

Також вона звернула увагу на дотримання органами місцевого самоврядування вимог ст.20 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» в частині погоджування з відділенням Антимонопольного комітету України проектів програм та інших рішень, які можуть вплинути на конкуренцію чи призвести до недопущення, усунення або обмеження її на відповідних ринках надання послуг.

На завершення Лариса Гречана наголосила, що в разі виявлення ознак порушень в законодавстві про захист економічної конкуренції, у сфері державних закупівель, земельному законодавстві, тощо, звертатися до  Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за адресою: площа Героїв Майдану, 1, м. Кропивницький, 25022. Тел.:   (0522) 24-22-56, 22-69-56, 24-96-59. Е-mail: kr@amcu.gov.ua

В свою чергу міський голова Філіпенко Сергій Іванович подякував представникам Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за співпрацю та зауважив, що всі озвучені рекомендації будуть прийняті до розгляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень