Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

14 грудня - День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2018 10:34
Кількість переглядів: 487

Фото без описуОкрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу.

Ці трагічні події ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.

14 грудня у нашому місті відбулися: урочиста хода та покладання квітів за участю керівництва міста,  депутатів міської ради, Фото без описугромадськості міста, спільно з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до пам'ятного знаку на честь знам'янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  

«"Зірка полину" обпалила життя і долі  кожного з нас. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї нашої спільноти. Минають роки, але незмінними залишається лише одне – найглибша повага до людей, які віддали заради нас найцінніше – своє життя. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Фото без описуВаші добрі справи! Низький уклін усім вам!  », зазначив у своєму виступі міський голова С.Філіпенко, звертаючись до присутніх.

Цього дня до присутніх звернулася і голова обласної Спілку вдів Фото без описуКіровоградщини, член міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» Н. Бушилова.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. 

Фото без описуЦього ж дня в Українській Православній Церкві Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії настоятель о.Василь відслужив поминальну панахиду по померлим ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень