Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся обласний постійно діючий семінар директорів закладів позашкільної освіти

Дата: 02.04.2018 10:31
Кількість переглядів: 715

Фото без описуНа базі Центру дитячої та юнацької творчості міста Знам’янка відбувся обласний постійно діючий семінар директорів закладів позашкільної освіти з проблеми: «Основні тенденції розвитку позашкільної освіти в умовах сучасних освітніх змін». 

До закладу завітали директори закладів позашкільної освіти області на чолі з Міцай Ю.В., завідувачем науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров'я, кандидат педагогічних наук комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», кандидатом педагогічних наук.

Фото без описуТакож на заході були присутні перший заступник міського голови Загородня В.Г., начальник відділу освіти Грекова Л.А., завідувач методичного кабінету відділу освіти Ліпінська О.Г. 

Розпочала семінар Міцай Ю.В., яка чітко окреслила завдання семінару та акцентувала увагу та тому, що система позашкільної освіти України нині перебуває на важливому етапі розвитку, переходу до більш якісного стану. Відповідно, вимагає удосконалення зміст позашкільної освіти, його регламентація та обґрунтування на наукових засадах.

Фото без описуВодночас, актуалізується питання розробки сучасних виховних технологій, адекватних специфіці цієї ланки освіти. Юлія Віталіївна зауважила, що система освіти вимагає концептуального визначення місця і специфіки позашкільної освіти у цілісній системі всебічного і гармонійного розвитку національної свідомості особистості в соціально-педагогічних умовах її життєдіяльності, а також додаткових заходів щодо збереження існуючої мережі закладів позашкільної освіти як бази позашкільної освіти, що можливо за умови державної підтримки їх діяльності; реформування змісту, форм і методів освітнього процесу у закладах позашкільної освіти; об'єднання зусиль органів місцевої влади, творчих, громадських організацій у створенні умов у цих закладах для творчого зростання особистості; залучення сім’ї до співпраці у вихованні та творчому розвитку дітей і учнівської молоді. 

Фото без описуПерший заступник міського голови Загородня В.Г. та начальник відділ освіти Грекова Л.А. у своїх зверненнях до гостей наголосили, що позашкільна освіта - особлива галузь освіти міста. Вона є невід’ємною ланкою неперервної освіти молоді і охоплює різні напрямки, які сприяють пошуку і розвитку творчих здібностей учнівської молоді, залученню дітей до світу творчості, навчає наполегливо працювати, бути відповідальним, отримувати соціальний досвід. Людмила Анатоліївна  зауважила, що на сучасному етапі актуальним в місті, як і у цілому в державі, є оптимальне забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації. Зокрема, виявлення обдарованої молоді і надання підтримки розвитку творчого потенціалу, самореалізації такої молоді та її постійного самовдосконалення, посилення морального та матеріального стимулювання обдарованої молоді, педагогічних працівників.

Фото без описуСаме з цією метою відділом освіти розроблено Міську програму «Обдарована молодь - запорука розвитку територіальної громади міста Знам’янка» на 2018 р.

Програма семінару була доволі насичена, адже до уваги гостей були представлені презентації з досвіду роботи закладу, в  яких було висвітлено основні позиції закладу щодо співпраці з громадськими організаціями та соціальними інститутами міста (доповідач директор закладу Г. Подвиженко); особливості розвитку закладу в умовах сучасних освітніх змін (доповідач методист І.Слєпєнькова); культорганізатор закладу С.Литвинець познайомила присутніх із творчими ініціативами та проектами закладу.

Фото без описуКерівники зразкового хореографічного колективу сучасного танцю «Екстраверт» М.Стукаленко та К.Степанова  провели відкрите заняття з хореографії, в якому показали динаміку росту хореографічних навиків своїх вихованців. С.Кондратьєва (керівник гуртка «Незвичайне поряд») та С. Цатурян (керівник гуртка «Малюнок, графіка, живопис») познайомили гостей з етапами реалізації  проекту «Обереги українського народу» та провели фрагмент майстер-класу «Виготовлення гудзика» в техніці кракелюр та декупаж. 

Н. Леонова (керівник гуртка «Технічний дизайн») поділилась досвідом участі у конкурсі фахової майстерності «Джерело творчості» та провела фрагмент майстер-класу роботи із сіном та виготовлення садової скульптури «Баранець».

Фото без описуПриємним дарунком для учасників семінару стала концертна програма «У країні дитячих талантів» за участю вихованців хореографічних та вокально-хорових колективів.

Гості закладу відвідали гуртки науково-технічного напряму, які працюють на базі філії № 1, познайомилися з матеріально-технічною базою філії, стали учасниками змагань судномодельного гуртка (керівник В.Куліков).

Фото без описуСемінар пройшов у властивій позашкільникам дружній обстановці.

Інформаційно насичений та змістовний семінар дав можливість побачити успішний результат діяльності педагогів Центру дитячої та юнацької творчості.

То ж для кожного учасника заходу семінар стане гарним стимулом для удосконалення системи роботи з обдарованими дітьми у власному закладі.

Ліпінська О.Г., завідувач МК
Слєпєнькова І.М., методист ЦДЮТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень