Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

22 травня – День перепоховання українського поета, художника, мислителя Т.Г.Шевченка.

Дата: 22.05.2019 10:29
Кількість переглядів: 487

Фото без описуЯк умру, то поховайте
Мене на могилі,
Серед степу широкого,
На Вкраїні милій,
Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий…

22 травня Україна відзначає річницю від дня перепоховання на Чернечій горі поблизу Канева у 1861 році українського поета, художника, мислителя Т.Г.Шевченка.

За доброю традицією щороку міський голова Сергій Іванович Філіпенко, керівництво Знам’янської міської ради, члени виконавчого комітету Знам’янської міської ради, депутати міської ради вшанували пам’ять великого Фото без описусина України, видатного поета, художника, мислителя Т.Г. Шевченка покладанням квітів до пам’ятника Кобзареві. 

Член виконавчого комітету Світлана Миколаївна Савранська відзначила, що життя видатного поета, художника, громадського діяча було присвячене служінню українському народу.

Фото без описуСвідченням величі особистості українського митця є сотні музеїв, пам’ятників і меморіальних комплексів, розташованих в багатьох країнах світу. У 1925-му році на Чернечій горі у Каневі було засновано національний музей-заповідник. Одним з ініціаторів поховання Шевченка в Каневі був друг поета Григорій Честахівський. 

Відомий етнограф і меценат Василь Тарновський хотів поховати поета на Фото без описуЧернігівщині (у Качанівці), а в Києві, на горі Щекавиця, навіть викопали могилу.

Однак передсмертними словами Тараса Шевченка були – «до Канева…». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень