Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню

Дата: 17.05.2018 10:29
Кількість переглядів: 625

Фото без описуЗ 01.05.2018 р. по 15.05.2018 р. відбулося 3 засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста, на яких розглянуто 23 справи, з них:

- субсидія заявнику, член сім'ї якої не проживає за місцем реєстрації -    17 справ,
- субсидія, як виняток, заявнику при здійсненні покупки понад   50 тис. грн. - 1 справа,
- державна соціальна допомога малозабезпеченій сім'ї, в якій заявник або член сім'ї заявника не працевлаштований - 3 справи,
- відмовлено у наданні субсидії на ЖКП у зв'язку з покупкою автомобіля вартістю понад 50 тис. грн. - 2 справи.

Під час засідань неодноразово наголошувалося на тому, що 27 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022», якою запроваджено оновлений порядок надання житлових субсидій, що вступив в дію з 1 травня 2018 року.

Фото без описуВідповідно до роз′яснень Міністра соціальної політики України Андрія Реви - впровадження програми житлових субсидій дозволило на практиці виявити недоліки існуючої системи. Статистика по Україні свідчить про те, що у минулому опалювальному сезоні програмою надання житлових субсидій скористалися 23400 домогосподарств у будинках площею більше 200 квадратних метрів, 28500 домогосподарств у квартирах площею більше 120 квадратних метрів та 925 тисяч домогосподарств, до складу яких входили особи, які декларували повну відсутність доходів.

За словами Міністра, така ситуація, коли платники податків утримують домогосподарства з високим рівнем матеріального забезпечення, або з тіньовими доходами, є несправедливою та неприйнятною.

«Метою прийняття 329-ої постанови Кабінету Міністрів є мотивація населення легалізувати свої трудові відносини, зробити систему призначення субсидій адресною та здійснити верифікацію для можливості впровадження монетизації програми житлових субсидій», - заявив Міністр соціальної політики.

Щодо деяких змін
Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.
Більшості громадян, які користувалися субсидією, як і раніше субсидія буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до управління соціального захисту населення.
Натомість, у зв'язку з введенням нових правил, деяким сім′ям необхідно буде звернутися до управління соціального захисту населення за переоформленням субсидії. 
Так, повторно – нові Заяву і Декларацію - потрібно буде подати:
?    орендарям житла;
?    внутрішньо переміщеним особам;
?    тим сім'ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
?    тим сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
?    тим сім'ям, в який відбулися зміни у складі сім'ї протягом останнього року;
?    тим сім'ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Наразі зміни до програмного забезпечення відсутні. Управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому проводить підготовчу роботу до призначення (перепризначення) житлових субсидій на літній період.
З роз′ясненнями необхідно звертатися до спеціалістів управління СЗН за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28, або зателефонувати за номером 2-19-38.  

 

УСЗН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень