Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янщина відзначила 27-у річницю Незалежності України

Дата: 27.08.2018 10:27
Кількість переглядів: 658

  Фото без описуДень незалежності України – це найбільше національне свято. Уперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою „Україна”. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим

надбанням, здобутим поколіннями українців. Фото без опису

Святкові заходи до Дня Незалежності у Знам’янці відбулися після покладання квітів керівництвом міста, депутатами міської ради, представниками політичних партій, громадських організацій, громадськості міста та молоді до пам’ятного знаку «Героям загиблим за свободу та незалежність України» та пам’ятника Великому Кобзарю. 

  Фото без опису  Всі присутні вшанували пам'ять військовослужбовців, що загинули під час АТО хвилиною мовчання. У всіх церквах міста, в цей день,   священнослужителі відслужили молебень за Україну.  Фото без опису

Надзвичайно приємно, що в День Незалежності України,  відбулося прекрасне дійство - парад вишиванок . Чимало мешканців нашого міста одягнули вишиванки та пройшли урочистою ходою центральною вулицею міста.

На початку тінистої алеї міського парку відпочинку усіх зустрічала фотовиставка від ГО «Майдан», яка нині складається з кількох частин -  «Герої, які віддали своє життя», «Будні АТО», «Любов, чекання і війна…» та «Волонтери Знам’янки».

Під час урочистостей з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Філіпенко, який  зазначив: «27 років тому наша молода країна почала самостійно будувати своє майбутнє.   За цей короткий в історії шлях є вагомі здобутки, але попереду ще чимало важливих цілей і завдань, яких необхідно досягнути задля розбудови держави, піднесення її економіки і підвищення іміджу України серед міжнародного співтовариства.     Упевнений, що завдяки патріотизму та любові до Батьківщини і свого народу ми зможемо подолати усі негаразди та жити у розвиненій європейській державі.   Бажаю Вам добра, благополуччя, прихильної долі, успіхів у добрих справах на користь України і головне – мирного неба над головою!  Слава Україні!»

    Фото без описуСергій Іванович подякував всім жителям міста за плідну працю,  побажав доброту та достатку. Також, вітав знам’янчан з Днем Незалежності і помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко.

Голова громадської організації Кіровоградщини «Єдина родина Кропивниччина» Олена Степанок та головний  спеціаліст Південного міжрегіонального сектору Людмила Гуріна  Фото без опису

біля мікрофона звернулися до присутніх і наголосили на важливості кожного дня захисту нашої Батьківщини на сході України. Також, вони подарували усім родинами загиблих учасників АТО м. Знам’янки другий том «Книги пам’яті», де розміщено інформацію про загиблих з кількох областей країни.  На сьогодні загальна    кількість загиблих воїнів на Кіровоградщині складає 194 чоловік.

   У рамках святкування 27-ї річниці Незалежності України у міському парку відпочинку   для малечі працювали дитячі атракціони, проводились ігрові, концертні, розважальні програми.  Проходила виставка продажу різних сортів винограду.  Знам’янчани із захопленням оглядали цю виставку.  Дітей міста та дорослих зацікавили майстер - класи прикладного мистецтва.  Фото без опису

У самому серці міського парку відпочинку своїм життям жило місто майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художньої майстерності. Усі охочі мали змогу придбати сувенір ручної роботи та взяти участь у майстер-класах місцевих умільців. На виставці-продажу майстри представили декоративно-прикладне мистецтво: вишиванки, вироби з бісеру , картини,  та інші.  Фото без опису

Одна з найвідоміших страв в Україні - вареники. Ця страва з борошна та начинки за своєю популярністю вважається нарівні з борщем. Саме цьому смачному символу і була присвячена 24 серпня ціла святкова програма - «Свято вареника». Свої смачні вироби мистецтва представили 15 кулінарів: представники закладів дошкільної освіти, міських шкіл, ГО «ФРІ», ГО «ЦГІ», квартальний комітет № 10, міський Палац культури та ПП Комарь Т.І. 
Всі господині, учасниці «Свята вареника», вихваляла свої варенички, ділились рецептами, ворожили на варениках та приймали подяки від «дегустаторів» і дипломи та подарунки від міського голови.  Оцінювало найсмачніші вареники конкурсне журі  до складу якого ввійшли: міський голова С.Філіпенко, секретар ГО «Знам’янська спілка ветеранів АТО» І.Строганов та представники спілки.

     Фото без опису Після завершення конкурсу міський голова С.Філіпенко нагородив  всіх учасників конкурсу цінними подарунками та вручив Дипломи.   Всі, і дорослі, і малі мали змогу поласувати смачними варенками.

Концертна програма за участю солістів та танцювальних колективів   міського Палацу культури , музичної школи  додали святу урочистості та піднесеного настрою.  Адже з піснею ми відчуваємо красу життя. Пісня криє у собі силу уяви та багатство щирих переживань, стає джерелом натхнення. Вона проходить крізь довгі століття, щоб сьогодні причаровувати переливами дорогоцінних самоцвітів. Подарунком на День незалежності України для Знам’янчан став концерт за участю народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» (міський Палац культури) керівник – Заслужений працівник культури України – Є. Мельниченко.

Відпочиваючі мали змогу насолодитися професійними гарними роботами і майстер класами. Родзинкою цього року став майстер – клас «Скульптура з сіна» від Центру рукоділля «Модистка» кер. Н. Леонова.  Фото без опису

Всі бажаючі мали змогу спробувати себе у митця та проявити свою творчість у власному виробі. 

З обіду до самого вечора парк відпочинку майорів різнобарвними, різноманітними витворами мистецтв знам’янських самодіяльних майстрів.

Закінчилося свято незалежності яскравим виступом, відомого в місті та за його межами, улюбленого знам’янчанами вокально-інструментального ансамблю «Ретро» кер. М. Золотарьов (міський Палац культури).

 

Фото без опису

Зворушливо було бачити, що глядачі, від малого до велика, які прийшли цього дня відзначити головне свято країни, були одягнені в українські вишиванки. Відчувалось  оте справжнє, трепетне ставлення  до культурних  традицій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень