Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Громада міста Знам’янки відзначила 75-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників

Дата: 10.12.2018 10:11
Кількість переглядів: 536

Фото без описуНастала сімдесят п’ята зима відродження й священної пам’яті знакової дати, коли під час окупації нацисти розстріляли, закатували, повісили у місті Знам'янці 725 місцевих жителів і військовополонених, 207 юнаків і дівчат вивезли на каторжні роботи до Німеччини… 

В цей день ми традиційно вшановуємо пам’ять  про воїнів, які загинули в боях за визволення Знам’янки, та населення, яке постраждало від дій Фото без описуфашистських окупантів.

9 грудня  громада міста Знам’янки  відзначила 75-річницю визволення Знам’янщини від німецько-фашистських загарбників. У міському Палаці культури відбувся  загальноміський мітинг за участі керівництва міста, ветеранів Другої світової війни,  представників депутатського корпусу, Фото без описупідприємств, організацій та установ міста, учнівської молоді та громадськості міста. 

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко, звертаючись до ветеранів, відзначив, що героїчне життя дідів та прадідів стало прикладом для молодого покоління  у любові до рідної землі та побажав миру, здоров’я та достатку для Фото без описукожної знам’янської  родини.    

Вдячність ветеранам, солдатським вдовам, трудівникам тилу висловили у своїх виступах голова Знам’янської міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук, помічник-консультант народного депутата України О.Довгого Андрій Клименко.

У пам'ять про події Другої Світової війни, Організація Ветеранів України  щорічно організовує Всеукраїнську Естафету Пам’яті «Слава визволителям України». І цього дня головні атрибути, естафети передали представники естафетної групи з м.Олександрії своїм наступникам з м.Знам’янка. ЇЇ отримали: керівник  Естафетної групи та голова міської організації ветеранів України – Бабійчук Ганна Олексіївна; учасник бойових дій Фото без описуДругої  Світової війни  -  Смірнов Микола Павлович; голова  громадської організації «Знам’янська спілка ветеранів АТО» - Герич Володимир Іванович; заступник голови спілки війни в Афганістані - Мазур Олександр Григорович; голова міського парламенту дітей – Домбровська Анастасія.

А 8 січня представники м.Знам’янки урочисто передадуть символи естафети м.Кропивницькому.

Хвилиною мовчання вшановали учасники мітингу пам’ять загиблих у роки Другої Світової війни.

Фото без описуПо завершенню мітингу всі присутні поклали квіти до Обеліску Слави та Стелли пам’яті на меморіальному кладовищі. 

Цього ж дня  ветерани мали змогу насолодитися чудовою концертною програмою, яка відбулася в приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Знам’янка за участі вихованців та працівників Центру дитячої та юнацької творчості.

Пoдіям, пoв'язаним зі звільненням нашoї землі від окупантів року Другої Світової, вже пoнад 75 рoків, але з ними, на жаль, перегукуєтьcя і cьoгoдення.

Фото без описуНам знoву дoвелocя зіткнутиcя з вoрoжим зазіханням на теритoріальну ціліcніcть України. 

Саме сини і онуки ветеранів тієї війни доводять зараз  на сході України міць, відвагу і мужність, яка передалася їм з покоління прадідів і батьків. Дивляться в криваве обличчя смерті, страждають від тяжких поранень, потерпають від Фото без описупринижень в полоні агресора…

Це -  ще одна війна, яка приносить загибель тисяч людей, потворить мільйони душ та закарбовується у пам'яті багатьох поколінь.

Фото без описуМи віримо, Україна сильна і вона переможе тому, що народ наш об'єднався у єдиному пориві зберегти, відстояти рідну землю. 

Перемогли тоді, переможемо і  зараз!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень