Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Зверніть увагу: залишається кілька днів!

Дата: 19.03.2019 10:09
Кількість переглядів: 438

Фото без описуНерідко до відділу ведення Державного реєстру виборців звертаються з таким запитанням: « Я переселенець. Я прописаний на окупованій території. Я маю право голосувати тут?». Запитували й про таке: на декотрий час громадяни виїжджають за кордон на відпочинок чи на роботу, а саме цей час і  припадає на день виборів...

Вибори Президента України відбудуться за два тижні, 31 березня. Це знають всі. Але не всі знають, що тільки до 25 березня включно можна тимчасово змінити місце свого голосування чи внести до виборчих списків персональні дані людини, які  не значаться Реєстрі виборців. 

Голосувати на виборах переселенці й ті, хто в день голосування будуть знаходитись в іншому місці,  мають право. Але для цього ви повині за 5 днів до голосування прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців і оформити тимчасову зміну місця голосування. Для цього необхідно мати паспорт і довідку (з місця роботи чи з місця проживання), що підтверджує вашу присутність в день виборів саме на цій території, де ви плануєте проголосувати. Те ж  стосується й інших громадян, котрі в день виборів будуть у відрядженні, або десь на відпочинку. Разом із паспортом такій категорії громадян потрібно буде надати посвідчення або довідку, або проїзний квиток, що підтверджує їхню  присутність в день виборів на іншій території країни або за кордоном.

Нерідко люди, котрі приходять до відділу ведення Державного реєстру виборців, запитують й таке: поруч мешкає людина, котра не може самостійно пересуватися. Як їй проголосувати в День виборів?

Люди, котрі не мають змоги самостійно прийти до виборчої дільниці, окремо позначені у виборчих списках. Вони матимуть змогу проголосувати вдома. Ви можете дізнатися про це, перевіривши їхні дані в попередніх списках на виборчій дільниці чи безпосередньо у відділі ведення Державного реєстру виборців. Якщо ж сталося так, що людина через поганий стан здоров’я не матиме змоги прийти проголосувати, а в списках як НСП (не може самостійно пересуватися) вона не значиться, довірені особи цієї людини повинні звернутися до своєї виборчої дільниці  не пізніше як за 5 днів із відповідними документами (паспорт, медична довідка).

Попередні списки виборців вже знаходяться на виборчих дільницях, так що просимо перевірити своє включення до попередніх списків виборців.

І не відкладайте на потім вирішення цих питань! Час спливає швидко, ви можете не встигнути !

Відділ ведення Державного 
Реєстру виборців


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень