Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 100-річчя Дня Соборності України

Дата: 23.01.2019 10:04
Кількість переглядів: 610

Фото без описуУ День Соборності, який українці щороку відзначають 22 січня, пригадуємо урочисте проголошення на Софійській площі в Києві у 1919 році Акта Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою. 

Цим історичним документом було створене правове підґрунтя для того, щоб «об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Фото без описуУкраїнської Держави на добро і щастя українського народу». 

Акт Злуки назавжди увійшов в історію як символ віковічного прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності і неподільності.

Розпочалися урочистості у м.Знам’янка святковим концертом у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості. В урочистостях взяли участь керівництво міста, представники   міської влади, підприємств, установ, організацій міста,   громадських   організацій, учні, громадськість міста.

Фото без опису«Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. Ми маємо робити все належне для їх зміцнення, адже на них збудовано фундамент нашої Держави. Тому День Соборності – це нагадування для всіх нас про те, що сила нашої держави в єдності українських земель, а сила народу в єдності людей», - зазначила Наталія Клименко у своєму виступі.

Фото без описуЗа сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення Дня Соборності України  секретар міської ради Наталія Миколаївна Клименко вручила подяки Знам’янської міської ради: Біченку Сергію Сергійовичу, начальнику відділення зв’язку та інформатизації Знам’янського об’єднаного військового комісаріату та Кравцю Ігорю Івановичу, заступнику директора з експлуатації транспортних засобів Знам’янського міського технічного клубу Товариства сприяння обороні України. 

Фото без описуУ Центрі дитячої та юнацької творчості в рамках проведення тематичних заході за участю закладів загальної середньої освіти міста, організовано та проведено конкурс-виставку з декоративно-ужиткового, образотворчого та фотомистецтва з нагоди відзначення 100-річчя з Дня Соборності України, за результатами якої підготовлено  виставку-огляд дитячих робіт. 

Святковий настрій створили вихованці  Центру дитячої та юнацької творчості - зразковий хореографічний колектив сучасного танцю «Екстраверт» (керівник М.Стукаленко) та вихованці міського Палацу культури зразковий аматорський хореографічний колектив «Веселка» (керівник Т.Часник), солістка вокальної студії «MELOS» міського Палацу культури  Вероніка Запісочна, соліст Муніципального духового професійного оркестру  та працівник Центру дитячої Фото без описута юнацької творчості О.Безай, а також  вихованка гуртка «Сценічна мова та конферанс «STARTIME» Центру дитячої та юнацької творчості  Анастасія Гапіч (кер. С.Литвинець).

По завершенню урочистостей,  за участю представників учнівської молоді міста,  проведено  флеш-моб-акцію «Ланцюг єднання» -  «Україна — це я, Україна — це ти, Україна — це ми!» з використанням елементів національної символіки – прапорцями України та символами Миру – жовто-блакитними голубами. 

Цього ж дня відбувся урочистий  мітинг та покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та  пам’ятного знаку "Героям, загиблим за свободу та Фото без описунезалежність України»  на Площі «Героїв Майдану». 

Фото без описуВизначивши 22 січня Днем Соборності і Свободи України, ми ще раз підтвердили своє прагнення об’єднатися задля побудови сильної, єдиної і вільної України. Ця подія  залишиться у пам’яті сьогоднішнього і прийдешніх поколінь, як приклад віри у мудрість і єдність народу, у свободу і соборність.

Фото без описуСлава Україні


Фото без описуГоловний спеціаліст відділу освіти 
виконавчого комітету 
Знам’янської міської ради
Т.Попова


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень