Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Листівка Єднання до 100-річчя Дня Соборності України

Дата: 23.01.2019 10:03
Кількість переглядів: 502

Фото без описуСоборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування

22 січня 2019 року голова Знам’янського міського ВП ВМГО «ФРІ» (Олександра Гвоздик) та представники організації (Крістіна Зайченко Анастасія Домбровська Євгеній Печонкін, Віталій Зайченко) взяли участь в Фото без описуурочистій ході у м.Кропивницькому з нагоди 100-річчя Дня Соборності України.

На площі біля пам’ятника одному з основоположників українського державотворення Володимиру Винниченку відбувся святковий мітинг під час якого, представник організації Віталій Зайченко, привітав усіх присутніх зі 100-річчям та разом з членами Знам’янського міського ВП ВМГО «ФРІ» вручив першому заступнику Фото без описуголови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергію Коваленку символічну "Листівку Єднання" у якій зібрані фотографії святкування Дня Соборності України містами нашої області різних років і привітання від них. 

Листівку Єднання в подальшому можна буде побачити у обласному краєзнавчому музеї.

Вперше акція була анонсована 20 січня 2018 року під час спільного заходу Знам’янського осередку ВМГО «ФРІ», Всеукраїнської ініціативи «Активна громада», ГО «Єдність Кіровоградщини», за участі Знам’янського МРВ Фото без описуУправління ДСНС України у Кіровоградській області «Соборна Знам’янщина». Всім присутнім було продемонстровано лише зменшений макет, а вже у березні 2018 року була виготовлена «Листівка Єднання» у оригінальному розмірі.

У лютому 2018 році про започатковану акцію представниками організації було розказано під час ефіру телепрограми «Ранкова кава» на обласному телебаченні.

На початку листопада 2018 року, до кожного міста обласного значення було направлено лист-звернення щодо участі у акції. Також подібний лист був направлений до Кіровоградської ОДА, де акція  отримала повну підтримку від керівництва області.

Фото без описуДо акції долучилися міста обласного значення Кіровоградської області, а саме: м.Олександрія, м.Світловодськ, м.Знам’янка, м.Кропивницький.

Міста які долучилися надали для участі в акції офіційно завірені і відскановані привітання від міських  голів  з 100-річчям проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і  Західноукраїнської Народної Республіки (м.Олександрія, м.Світловодськ, м.Знам’янка, м.Кропивницький) та фотографії святкування «Дня Соборності» минулих років.

Вся надана інформація була розміщена в листівці.

Фото без опису20 січня 2019 року представники Знам’янського міського ВП ВМГО "ФРІ" презентували обласну молодіжної акції "Листівка Єднання" на обласному телебаченні під час прямого ефіру телепрограми "Ранкова кава". 

«Листівка Єднання» створена за власні кошти родини Зайченко.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень